Economia 04/09/2019

Holaluz incorpora al seu capital l'empresa basca Geroa

La companyia participarà "de manera significativa" en la ronda de 50 milions que prepara l'energètica

P. C.
1 min
Carlota Pi, cofundadora i presidenta executiva d'Holaluz

BarcelonaL'energètica catalana Holaluz ha arribat a un acord amb Geroa pel qual l'entitat de previsió sectorial d'ocupació basca s'incorpora al seu capital. L'acord, ha explicat l'energètica en un comunicat, inclou l'entrada de Virginia Oregui, directora de Geroa, al consell d'administració d'Holaluz.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

De moment no ha transcendit quants diners injectarà l'entitat basca. Tot i això, fonts d'Holaluz han explicat a l'ARA que participarà de "forma significativa" en la ronda de finançament de 50 milions d'euros que la companyia catalana ha de tancar abans de final d'any i que presentarà en les pròximes setmanes. L'import exacte, però, no serà definitiu fins que no se sàpiga quants petits accionistes addicionals s'hi sumen.

El que sí que ha comunicat l'elèctrica catalana és que l'entrada de nou capital que aportarà Geroa es destinarà a "accions que permetin multiplicar el creixement de la companyia", així com a "accelerar la seva visió sobre l'autoconsum". Tot plegat, afegeix la companyia, amb la intenció d'assolir les 1.000 instal·lacions fotovoltaiques a finals d'any.

Geroa, amb seu a Sant Sebastià, gestiona els estalvis de prop de 110.000 treballadors i suma actius amb un valor superior als 2.150 milions d'euros. "Sumar un 'partner' com Geroa ens aporta molt més que diners", ha assenyalat Carlota Pi, cofundadora i presidenta executiva d'Holaluz. "La firma que lidera Virginia Oregui té una contrastada experiència en empreses d'alt creixement, a més de compartir amb nosaltres una visió, la de dotar de sentit i propòsit les empreses, utilitzant-les com a eines per fer el món una mica millor", ha afegit.

stats