Economia 18/05/2018

Holaluz s'adjudica tres dels quatre lots del concurs de la llum de l'Ajuntament de Madrid

Iberdrola recorrerà al TSJM la decisió del consistori d'excloure les grans elèctriques

Ara
2 min
Holaluz entra en beneficis per primer cop i ja factura 100 M€

BarcelonaLa companyia catalana Holaluz, juntament amb Nexus, ha sigut l'adjudicatària del contracte de subministrament d'electricitat de l'Ajuntament de Madrid que el govern municipal va exigir que es prestés a través d'energies renovables.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Aquest contracte, dividit en quatre lots i amb un preu de licitació de prop de 82 milions d'euros, l'ha adjudicat aquest divendres una taula de contractació pública que ha necessitat tot un dia per comparar les "complexes" ofertes presentades per les diferents companyies, segons han explicat a Efe fonts de l'Ajuntament de Madrid. Holaluz, fundada per Carlota Pi, Ferran Nogué i Oriol Vila, s'ha adjudicat els lots I, III i IV, mentre que Nexus ha guanyat el lot II.

Aquesta adjudicació s'ha pogut dur a terme després que el Tribunal Administració de Contractació Pública de la Comunitat de Madrid donés llum verda el 23 d'abril a l'exigència formulada pel consistori que només poguessin optar al contracte les comercialitzadores d'energia d'origen renovable. Gas Natural, Iberdrola i Endesa havien portat als tribunals aquesta decisió.

D'altra banda, l'Ajuntament de Barcelona també està a punt de crear la seva pròpia comercialitzadora elèctrica municipal, Barcelona Energia, que subministrarà electricitat a les instal·lacions municipals a partir del juliol, segons va anunciar a principis de mes el regidor de Presidència, Aigua i Energia, Eloi Badia.

Nou recurs d'Iberdola

Precisament, Iberdrola ha anunciat aquest divendres que recorrerà davant el Tribunal Superior de Justícia de Madrid (TSJM) l'adjudicació de l'Ajuntament de Madrid per haver quedat exclosa de la licitació. L'elèctrica argumenta que també té capacitat per subministrar el 100% de l'energia de fonts renovables.

Fonts d'Iberdrola han manifestat a Efe el seu malestar perquè l'Ajuntament de Madrid els exclogués del concurs, en una mesura que consideren "absurda, discriminatòria i basada en un argument fals".

stats