Els 'homes de negre' seguiran tutelant Espanya fins el 2027

De Guindos nega que les futures inspeccions obliguin a res

Els anomenats 'homes de negre' seguirant visitant Espanya periòdicament fins que l'Estat pagui íntegrament els 41.000 milions del rescat que la 'troica' (Comissió Europea, Banc Central Europeu i Fons Monetari Internacional) va pagar per salvar el sector financer espanyol.

En concret, la 'troica' farà dues visites anuals per tutelar l'economia i la banca d'Espanya fins que s'hagin tornat el 75% dels diners. Posteriorment, el fons de rescat europeu (conegut com a Mecanisme Europeu d'Estabilitat, o MEDE) mantindrà la supervisió fins que s'hagi recuperat el 100% dels diners.

De totes formes, el ministre d'Economia, Luis de Guindos, ha negat que això suposi que la 'troica' seguirà imposant noves condicions a Espanya. "És una supervisió que ve recollida a la legislació comunitària i que estableix que no hi haurà condicionalitat", ha dit avui a Brussel·les.

Sigui com sigui, Espanya està obligada a executar diverses reformes més enllà del proper gener, que és quan s'acabarà formalment el rescat. Sense anar més lluny, la propera primavera l'Estat està forçat a fer una reforma fiscal que vol aplicar de forma gradual. Els Vint-i-vuit socis europeus, però, pressionen per a que ho faci més ràpidament