Economia 14/06/2019

Iberdrola ven la Torre Auditori de Barcelona per 98 milions d'euros

L'edifici, al costat de la Fira i totalment ocupat, l'ha comprat Aberdeen Standard

Xavier Grau
2 min
La Torre Auditori, a l'esquerra, forma part del conjunt BcnFira District.

BarcelonaIberdrola Inmobiliaria s'ha venut la Torre Auditori de Barcelona, un edifici d'oficines entre la Fira de Gran Via i el passeig de la Zona Franca, per 98 milions d'euros, segons ha informat aquest divendres la consultora immobiliària BNP Paribas, que ha assessorat l'operació.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

El comprador de l'edifici és Aberdeen Standard Investments, una de les principals gestores d'actius del Regne Unit i de les més grans d'Europa. L'operació s'ha firmat aquest divendres mateix a Madrid. Fonts d'Aberdeen han indicat que la gestora ha identificat Barcelona com una de les "ciutats guanyadores" d'Europa des del punt de vista de la inversió.

La Torre Auditori forma part del complex d'edificis d'oficines nomenat Bcn Fira District, que va promoure la branca immobiliària de l'elèctrica que presideix Ignacio Sánchez Galan. L'edifici, dissenyat per Oscar Tusquets i construït el 2013, té 21 pisos i una superfície de 22.899 metres quadrats, i està llogat al 100% amb llogaters com Firmenich, Cepsa i la mateixa Iberdrola.

Segons Iberdrola Immobiliaria, aquesta operació respon a l'estratègia de la companyia de rotar actius de la seva cartera de patrimoni en renda. A més, ha recordat que la construcció de les dues torres que estan encara en fase de desenvolupament i que completaran el complex Bcn Fira District continua en marxa, concretament la Torre Llevant i la Torre Ponent, el lliurament de les quals està previst per al primer semestre de 2021.

Per la seva banda, des de BNP Paribas Real Estate assenyalen que aquesta operació és una prova de l'"òptim" moment que travessen tant la inversió com la contractació d'oficines a la Ciutat Comtal i, en concret, a la Zona Franca i la plaça d'Europa, "una zona de gran creixement i clar contrapès del districte 22@", segons Frédéric Mangeant, conseller delegat de BNP Paribas Real Estate a Espanya.

Segons ha apuntat Mangeant, en el primer trimestre de l'any la contractació va superar els 152.000 metres quadrats, cosa que suposa un creixement del 65% respecte al mateix període del 2018, a causa del dinamisme empresarial que s'està produint actualment a Barcelona.

Prova d'aquest dinamisme empresarial i del mercat d'oficines de Barcelona, BNP Paribas va rebre l'encàrrec en exclusiva de vendre aquest edifici fa només tres mesos. Savills Aguirre Newman ha assessorat l'operació i Garrigues ha fet l'assessorament legal.

stats