AEROLÍNIES
Economia 02/04/2012

Iberia demanda el sindicat de pilots Sepla per vaga "il·legal i abusiva"

La companyia també reclama una compensació econòmica per les pèrdues que els suposen les aturades, xifrades en tres milions d'euros per dia

Acn
1 min

BarcelonaIberia ha presentat avui una demanda contra Sepla, el sindicat dels pilots de la companyia, per reclamar que es declarin il·legals les noves jornades de vaga convocades pel sindicat a partir d'aquest mes d'abril i fins al mes de juliol, així com també les celebrades fins ara.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Segons ha informat Iberia a través d'un comunicat, l'aerolínia vol reclamar també per la via judicial una compensació econòmica pels "greus danys causats" com a conseqüència d'aquestes aturades. La companyia estima que les jornades de vaga convocades pel sindicat de pilots els suposen unes pèrdues de més de tres milions d'euros per dia.

En la demanda, Iberia al·lega que l'objectiu de la vaga és "obstruir una decisió presa per la direcció en l'exercici de la seva legítima llibertat", tal com contempla, apunta, la Constitució espanyola. A més també argumenta que es tracta d'una vaga "abusiva", ja que fan coincidir les convocatòries amb les dates de Setmana Santa, el pont de l'1 de maig i les vacances d'estiu, cosa que tindrà un "enorme cost" per a l'empresa i "gairebé cap per als pilots que la secunden", afegeix Iberia.

La pròxima aturada està convocada per al pròxim 9 d'abril, Dilluns de Pasqua, i ha obligat la companyia a cancel·lar 44 vols entre Barcelona i Madrid, en tots dos sentits. Segons Iberia, la jornada de vaga del proper dilluns afecta un total de 156 trajectes, tant dins de l'Estat com a la resta del món.

stats