Economia 30/04/2015

Iberia retalla pèrdues a la meitat fins als 55 milions i Vueling perd 25 milions fins al març

El grup IAG al qual pertany també British Airways millora globalment els números vermells fins a deixar-los en 25 milions el primer trimestre, un 85% menys

Europa Press
1 min
La 'low cost' d'Iberia no volarà a Barcelona

MadridEl grup d'empreses IAG, que engloba Iberia, British Airways (BA) i Vueling, va registrar unes pèrdues de 26 milions d'euros durant el primer trimestre d'aquest any, fet que suposa una retallada del 85% respecte als números vermells del mateix període de l'any anterior.

El benefici de les operacions es va situar en 25 milions d'euros, davant les pèrdues registrades un any abans de 150 milions d'euros, segons ha informat la companyia aquest dijous a la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV).

Els ingressos totals van créixer un 12%, fins a 4.707 milions d'euros, incrementant-se un 3,7% a tipus de canvi constants, mentre que els ingressos unitaris de peatge van augmentar un 6,9%, 0,8% més baixos que fa un any a tipus de canvi constants.

Iberia va registrar unes pèrdues de 55 milions d'euros, una xifra que implica una reducció del 50% respecte als números vermells de 111 milions que va obtenir un any abans.

El benefici de les operacions de British Airways va arribar als 117 milions d'euros, davant les pèrdues de 5 milions d'euros del mateix període de l'any anterior.

Vueling va registrar unes pèrdues de 29 milions d'euros, davant els 'números vermells' de 30 milions d'euros del primer trimestre del 2014.

stats