Economia
Economia 30/12/2011

Sepla i Iberia, sense acord pels serveis mínims el 9 i l'11 de gener

Les negociacions es reprendran el pròxim 4 de gener

Efe
1 min

MadridEls pilots d'Iberia i la direcció de la companyia han acabat la reunió d'aquest matí de divendres sense arribar a un acord per fixar els serveis mínims que el col·lectiu haurà de complir durant les dues jornades de vaga convocades per als dies 9 i 11 de gener. Serà el ministeri de Foment l'encarregat de fixar els serveis mínims, tal i com ja va passar amb les dues jornades de vaga de desembre -18 i 29 -.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

A la trobada d'avui s'ha acordat una nova reunió pel dia 4 de gener, en què es tornarà a posar sobre la taula el motiu de les mobilitzacions: la creació de la línia de baix cost Iberia Express, a la qual s'oposen els pilots.

Iberia ha assegurat que l'empresa està disposada a afrontar totes les vagues que plantegi el sindicat en contra de la creació de la companyia de baix cost, ja que es tracta d'una empresa necessària per pal·liar les pèrdues de l'aerolínia.

Els pilots d'Iberia van decidir aquest dijous convocar dues noves jornades de vaga pel 9 i l'11 de gener, que se sumen a les dues de desembre, els dies 18 i 29.

Representants de Sepla-Iberia han assegurat a Efe que, malgrat les noves convocatòries, segueixen disposats a mantenir negociacions “fins a l'últim minut” i desconvocar les aturades si s'arriba a un acord.

Els representants dels treballadors consideren que la creació d'Iberia Express és “il·legal” i contrària al conveni signat amb els pilots quan es van fusionar Iberia i British Airways.

stats