Economia 13/07/2021

Imagin premia un 'Blablacar' de paqueteria i una plataforma de joguines compartides

La plataforma de CaixaBank treballa amb els premiats en les primeres fases d'incubació dels projectes

2 min
Els emprenedors darrera d'eCoDeliver i Kidalos, a Lanzarote

BarcelonaLa primera competició d'emprenedoria mediambiental d'Imagin, la plataforma per a joves de CaixaBank, ja té guanyadors. Es tracta d'una solució que pretén utilitzar vehicles privats per transportar paquets i d'un projecte que planteja llogar joguines en lloc de comprar-les. Els joves darrere d'eCodeliver i Kidalos, com s'anomenen aquestes dues idees d'empresa, han marxat a un laboratori a Lanzarote on experts de la mateixa Imagin i un equip de professionals dedicats a l'emprenedoria, la sostenibilitat i la innovació els ajudaran a desenvolupar una primera versió del producte que intenten construir.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

EcoDeliver és la proposta de Patrick Lokkegaard, Joan Mateu i Rubén Andreu, tres estudiants que proposen reduir les emissions que genera el transport associat al comerç electrònic. La solució que plantegen és que conductors particulars aprofitin els desplaçaments a altres ciutats per transportar paquets. És a dir, una mena de Blablacar portat a la logística. Pel que fa als transports dins una ciutat, la idea és recórrer a furgonetes elèctriques. 

Darrere de Kidalos hi ha dues germanes, Andrea i Vanesa Enriquez, que volen buscar la manera de portar l'economia circular al sector de les joguines. La proposta que les ha fet guanyadores a ulls d'un jurat format per empreses com Holaluz, Cocunat i National Geographic és una plataforma de subscripció que permet llogar joguines per utilitzar-les durant un període de temps i després tornar-les perquè altres nens puguin jugar-hi. Aquesta idea d'empresa busca sobretot reduir la petjada ecològica que genera el sector i també visibilitzar fabricants locals i artesanals.

Segons expliquen des d'Imagin, són més de 230 els equips que han participat en l'ImaginPlanet Challenge, com s'anomena el concurs. En total, han estat uns 700 joves d'una quinzena d'universitats espanyoles. Els dos projectes guanyadors presentaran al setembre les propostes finals, que incorporaran el que hagin après a Lanzarote.

stats