Immobiliari

A la venda el pis més car de la història de Barcelona: 40 M€

Està situat al passeig de Gràcia, al complex residencial de Mandarin Oriental

3 min
Pisos residencials de Mandarin Oriental a Passeig de Gràcia KKH

BarcelonaEl pis més car de la història de Barcelona, i ben segur que de tot Catalunya, està formalment a la venda. Val, com a mínim, 40 milions d'euros, i és el dúplex que forma part del complex residencial de luxe de Mandarin Oriental. Té 650 metres quadrats, quatre habitacions i unes vistes espectaculars de tota la ciutat. "Comencem a escoltar ofertes per aquest dúplex a partir dels 40 milions d'euros", explica Josep Maria Farré, fundador del grup KKH Property Investors.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

El dúplex en qüestió és el més car dels 34 habitatges que conformen el complex, situat a passeig de Gràcia amb avinguda Diagonal, damunt de la Casa Seat. La resta dels apartaments, però, no baixen dels 2,5 milions, xifres que baten rècords en preus de venda al mercat immobiliari espanyol. Segons ha explicat aquest dimarts el grup KKH, dels 34 immobles ja se n'han venut la meitat, i esperen haver-los venut tots a finals d'any.

Els preus mitjans en què es mouen aquests pisos són, per als de les plantes més baixes, uns 30.000 euros per metre quadrat. Per a les plantes més altes i, per tant, més cares, els preus voregen els 40.000 o 45.000 euros per metre quadrat, de mitjana. També depèn de la mida: en aquest complex hi ha apartaments des de 120 metres quadrats fins a 500, sense tenir en compte el dúplex, que en té 650 i on cada metre quadrat té un preu de 61.538 euros.

La inversió total que KKH ha fet per la compra i remodelació de l'edifici, incloent-hi la Casa Seat, puja als 160 milions d'euros, xifra que amb la venda dels pisos esperen "superar amb escreix". A banda dels pisos, l'edifici compta amb un local comercial a la planta baixa de 450 m², que encara no té inquilí i no està acabat, però que posaran a la venda "aviat".

Pel que fa al tipus de comprador dels pisos, des del fons expliquen que la meitat són estrangers i l'altra meitat barcelonins o de la resta d'Espanya. "Els inquilins s'hi podran començar a instal·lar al setembre, i la majoria han comprat sobre plànol", ha explicat Farré. Entre els compradors, hi ha sobretot empresaris que viuen a temps parcial a Barcelona i també alguns esportistes d'elit, tot i que no han volgut fer-ne públics els noms.

Luxe per bandera

El concepte d'aquests pisos gira entorn del superluxe, i és el motiu de l'aliança de KKH amb Mandarin Oriental. "Es tracta d'oferir un estil de vida únic", expliquen des del grup inversor. L'edifici compta amb 1.000 m² de serveis comunitaris com una sala de reunions, una biblioteca, un spa, un gimnàs, piscina i jardí per als propietaris. A més, la gestió de l'edifici la farà Mandarin Oriental i es prestaran serveis com seguretat 24 hores, manteniment, jardineria, etcètera. "La idea és estendre aquí els mateixos serveis que podries tenir en un hotel de cinc estrelles", explica el conseller delegat de KKH, Jordi Bono. L'immoble ha estat dissenyat pel conegut arquitecte Carlos Ferrater, Premio Nacional d'arquitectura, i l'interiorisme ha anat a càrrec del famós estudi londinenc Muza Lab.

Els altres superpisos

No existeix un rànquing oficial dels pisos més cars de la història de Barcelona. No obstant, fonts del sector recorden que l'any 2010 l'advocat Emilio Cuatrecasas es va comprar un pis al Passeig de Gràcia que va ser considerat aleshores l'apartament -no casa- més car venut mai a Barcelona. En aquest cas, l'immoble rondava els vuit milions d'euros i era el resultat d'haver unit set àtics de 95 metres quadrats d'una luxosa promoció.

Més recentment, fa només uns mesos el fons Squircle Capital anunciava que trauria a la venda un àtic de superluxe a Francesc Macià a un preu de 25 milions d'euros.

stats