Els 'impostos negatius' estalviaran 732 milions a famílies nombroses i amb discapacitats

El govern de l'Estat aprova el nou reglament de l'IRPF

El Govern ha aprovat aquest divendres el nou reglament de l'IRPF, que recollirà les modificacions introduïdes en la reforma fiscal i que permetrà que ja des de les nòmines de gener els contribuents es beneficien de la rebaixa de l'impost. El nou reglament beneficia especialment a les families nombroses i amb discapacitats.

La vicepresienta, Soraya Sáenz de Santamaria, ha destacat després del consell de ministres que en el tram final d'aquesta legislatura ek govern de l'Estat impulsarà les polítiques socials i afavoridores de les famílies i del tercer sector.

Al final de la reunió del consell de ministres, el ministre d'Hisenda, Cristóbal Montoro, ha destacat que el nou reglament permetrà que les empreses puguin aplicar des de gener el nou càlcul de les retencions en les nòmines dels seus empleats, així com sol·licitar , des del 7 de gener, les noves deduccions per a famílies nombroses i amb discapacitats, conegudes com 'impostos negatius'.

Segons Montoro, la política tributària del g overn de l'Estat té "un ampli contingut social", atès que l'IRPF baixarà per a tots els contribuents, però especialment per a les rendes mitjanes i baixes, per a les famílies i per a les persones amb discapacitats al seu càrrec.

A més, ha destacat que la reforma està orientada a facilitar un augment de la renda disponible per a famílies i empreses de l'ordre de 9.000 milions d'euros en dos anys, així com impulsar la creació d'ocupació i enfortir l'estalvi i la competitivitat empresarial.

Montoro ha indicat que l'objectiu del govern de l'Estat és que l'any 2015, que serà un exercici "important" en termes de creixement, ja que el PIB creixerà "almenys" un 2%, les famílies comptin a més amb més renda disponible. Concretament, les deduccions que incorpora el nou IRPF per a famílies nombroses i amb discapacitats al seu càrrec, que ascendeixen a 1.200 euros anuals -100 euros mensuals-, beneficiaran 750.000 famílies, que s'estalviaran en 2015 un total de 732 milions d'euros . Es podran sol·licitar des del 7 de gener per internet o per telèfon, presentant el model 143 de l'Agència Tributària.

Així mateix , el reglament de l'IRPF aprovat aquest divendres inclou les noves retencions del treball i dels pagaments a compte, a causa de que l'impost redueix tant els trams com els tipus de l'impost, tant en els rendiments del treball com en els pagaments a compte .