Economia 29/11/2016

El jutge cita com imputat a Villar Mir pel cas de l'hospital de Son Espases

L'expresident d'OHL haurà de declarar per videoconferència el 9 de gener

Agències
2 min
El president d'OHL, Juan Miguel Villar Mir / EFE / Sergio Barrenechea

MadridEl titular del jutjat d'Instrucció número 3 de Palma, José Castro, ha citat a declarar com a investigat -l'antiga imputació- a l'expresident de la constructora OHL i exministre Juan Miguel Villar Mir. L'empresari serà interrogat per videoconferència el proper 9 de gener dins de la causa per la presumpta adjudicació irregular de les obres de l'hospital de Son Espases i la reforma de la seu del PP.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

A més de Villar Mir hauran de declarar com a testimonis el director de la construcció de Son Espanses, Rafael Martín; el director de l'edificació de l'hospital, Joaquín Gonzalo;el viceinterventor de la comunitat el 2006, José Amegual; a més de Carlos Ribas, Miguel Femenías i Víctor Rubira, que va intervenir en un dels informes emesos de cara a l'adjudicació de l'obra.

A més, el jutge demana a un advocat que aporti el contracte subscrit per la unió temporal d'empreses (UTE) Garrigies-Bearing Point amb la Conselleria de Sanitat, relatiu a la seva intervenció en el procés de construcció i explotació de la infraestructura hospitalària, per la que va cobrar 385.500 euros de les arques públiques.

Recentment, l'Audiència Provincial de les Balears va rebutjar arxivar la imputació de Villar Mir, en entendre que aquesta qüestió se l'ha de plantejar el jutge Castro un cop acabi les investigacions, i no ara.

La defensa de Villar Mir, que partia amb OHL com la millor oferta a nivell tècnic en el concurs de Son Espases, però finalment va ser adjudicada l'obra a Dragados -grup ACS-, recrimina que es dirigeixin accions penals en contra d'ell per "ser qui és" i en base a "conjectures imprecises", "vaguetats" i "cercant el que no existeix".

Fins i tot ha comparat la seva situació processal amb la de la infanta Cristina pel cas Noós. "Es fa precís recordar que la mateixa Fiscalia Anticorrupció, en altres processos sobradament coneguts, sempre va mantenir amb encer que no se és responsable per ser qui és, sinó pel que es fa", va indicar la defensa de Villar Mir.

stats