Economia 15/06/2016

Inditex (Zara) guanya 554 milions el primer trimestre, el 6% més

El darrer any ha creat quasi 12.000 llocs de treball

Xavier Grau
1 min
Una botiga de Zara a Pequín.

BarcelonaEl grup tèxtil Inditex, propietari de marques com Zara, Massimo Dutti, Bershka o Stradivarius, entre d'altres, ha tancat el seu primer trimestre fiscal –que va de l'1 de febrer al 30 d'abril– amb un benefici net de 554 milions d'euros, el 6% més que el mateix trimestre de l'any anterior, segons ha comunicat aquest dijous a la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV).

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Durant aquests tres mesos, les vendes de la companyia gallega van augmentar el 12%, fins als 4.879 milions d'euros, però a tipus de canvi constants aquestes vendes s'haurien enfilat un 17%, segons la companyia.

El grup ha informat que durant el primer trimestre d'aquest any han obert botigues en 31 mercats diferents i al tancament del trimestre tenien un total de 7.085 botigues en 90 mercats diferents, a més de la venda 'online'.

El marge brut obtingut el primer trimestre va pujar a 2.834 milions d'euros, un 9% més que el primer trimestre de l'any passat, i se situa en el 58,1% del volum de vendes.

Malgrat el control imposat, les despeses operatives van augmentar un 10%, bàsicament per les noves obertures comercials i les despeses del llançament de les noves botigues 'online'. El resultat operatiu del primer trimestre va augmentar el 7%, fins als 955 milions d'euros.

La companyia que presideix Amancio Ortega ha destacat que els darrers 12 mesos ha generat 11.936 llocs de treball a tot el món, i que, d'aquests, 2.385 s'han creat a Espanya.

stats