Economia 16/12/2015

La inflació de l'eurozona repunta al 0,2%, el nivell més alt des del juliol

Ara
1 min
LA 'CULPA' DELS ALIMENTS Els principals culpables de la baixada de preus van ser, segons l'INE, els aliments i l'educació universitària. Les campanyes de rebaixa de preus de molts establiments comercials i supermercats han estat un dels factors rellevants.

BarcelonaLa zona euro veu una mica més lluny el risc de deflació després que la taxa d'inflació del novembre repuntés fins al 0,2%, el que representa el seu nivell més elevat des del juliol. Aquesta taxa és una dècima superior a la del mes passat i també és superior a l'avanç publicat fa dues setmanes per Eurostat.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

En el conjunt de la Unió Europea, la taxa d'inflació interanual va ser del 0,1%, també una dècima per sobre de la del mes d'octubre. Per països, 12 estats de la Unió Europea van registrar taxes negatives, entre els quals hi ha Espanya, on l'IPC va caure un 0,4% al novembre0,4% al novembre, la mateixa caiguda que van patir països com Eslovàquia o Croàcia.

Els productes que van arrossegar els preus a la baixa van tornar a ser l'energia i els carburants, però van pujar els preus de productes frescos com les hortalisses i també del sector de la restauració.

stats