Economia 21/06/2017

La CNMV investiga si hi va haver ús d'informació privilegiada en la caiguda del Popular, segons Expansión

El president de l'organisme, Sebastián Albella, afirma: "No es jutja ningú abans d'hora però tampoc descartem res"

Ara
1 min
Sebastián Albella, president de la CNMV.

BarcelonaLa Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV) investiga l'ús d'informació privilegiada i possibles manipulacions al mercat abans de la intervenció de Banco Popular. Així ho ha explicat Sebastián Albella, el president de l'organisme, al diari 'Expansión'.

Albella no descarta que fins i tot les autoritats o els funcionaris públics hagin fet ús d'informació privilegiada. "No jutgem ningú abans d'hora, però tampoc descartem res", ha apuntat.

El president de la CNMV ha explicat que el supervisor encarregat del cas està estudiant "els moviments que es van produir en dies anteriors" a la intervenció. D'aquesta forma, intentaran esbrinar si hi va haver "un propòsit particular de detectar possibles manipulacions que van provocar moviments de valors", diu Albella.

La notícia arriba dos dies després que el Banc Central Europeu reconegués que hi ha "marge" per esbrinar si ajuntaments i comunitats autònomes que van treure els diners del banc tenien informació privilegiada. 'Expansión' ja va avançar ahir que els ajuntaments de Barcelona i Madrid van retirar diners de l'entitat. En el cas del consistori barceloní, "el saldo amb el Popular a 31 de desembre del 2016 era de 8,7 milions d'euros", segons informació que van poder consultar grups de l'oposició.

stats