Economia 23/05/2020

L'ingrés mínim vital es començarà a cobrar al juny i beneficiarà 850.000 famílies

Pedro Sánchez anuncia que el consell de ministres l'aprovarà aquesta setmana

Xavier Grau Del Cerro
2 min
El president del govern espanyol, Pedro Sánchez, durant la compareixença que ha fet aquest dissabte al migdia per anuncia que demanarà prorrogar l'estat d'alarma, en principi per última vegada,  un mes més

BarcelonaL'ingrés mínim vital es podrà començar a cobrar per part dels beneficiaris a partir del mes de juny, segons ha confirmat aquest dissabte el president del govern espanyol, Pedro Sánchez. El president ha dit que la prestació l'aprovarà el consell de ministres la pròxima setmana.

Sánchez ha indicat que el seu executiu calcula que aquest ingrés mínim podrà beneficiar unes 850.000 famílies espanyoles, la meitat amb menors a càrrec, i s'anirà pagant conforme arribin les sol·licituds i rebin la llum verda. El cost, ha dit Sánchez, serà d'uns 3.000 milions d'euros.

“Des del moment que s'aprovi el reial decret, es podrà sol·licitar l'ingrés mínim vital i es reconeixerà el dret a partir d'aquesta circumstància”, va indicar el dilluns el ministre d'Inclusió, Seguretat Social i Migracions, José Luis Escrivà. El ministre ja va dir a l'inici del confinament que aquest subsidi era un compromís de l'executiu espanyol.

Per al seu càlcul, ha indicat, es tindrà en compte els ingressos de la família i la prestació els completarà fins al mínim que hauria de tenir en funció dels membres de la unitat familiar. Segons Sánchez, l'ingrés mínim beneficiarà quatre de cada cinc persones que pateixen una pobresa severa a Espanya.

Sánchez ha recordat que aquest era un compromís del seu govern abans de la pandèmia, per posar-lo en marxa com ja existeix en altres països, i ha agraït l'esforç fet per l'Agència Tributària i els serveis de la Seguretat Social i Benestar Social, i la col·laboració de les comunitats per posar-ho en marxa.

"Ni el govern ni la societat espanyola miraran a una altra banda mentre hi hagi espanyols que facin cua per menjar", ha reblat Sánchez.

L'ingrés mínim vital va ser una de les principals reivindicacions dels sindicats el passat Primer de Maig, com una de les fórmules per lluitar contra l'impacte econòmic de la pandèmia en les famílies més vulnerables.

El govern de coalició entre el PSOE i Unides Podem ja tenia previst posar en marxa un ingrés mínim, però la pandèmia ha fet accelerar els treballs. Fins i tot el vicepresident Pablo Iglesias va proposar la possibilitat d'aprovar una renda pont fins que entrés en marxa l'ingrés mínim, però la proposta va ser descartada pel ministre de la Seguretat Social, José Luis Escrivá.

stats