Economia 30/07/2019

Treball prohibeix que Burger King obligui les treballadores a portar un llaç

La resolució sentencia que la companyia vulnerava el dret d'imatge dels seus empleats

Irene Riart
1 min
Els treballadors estan obligats a complir els codis de vestimenta imposats per raons de sexe de l'empresa.

BarcelonaInspecció de Treball obliga Burger King a canviar la seva normativa interna en codis de vestimenta, ja que considera que actualment no respecta el dret de la imatge i dignitat dels seus treballadors i treballadores. La resolució arriba després que CCOO denunciés davant l'administració la normativa interna de la cadena de menjar ràpid.

Segons el sindicat, abans de portar la demanda davant Treball havia demanat nombroses vegades a la companyia que modifiqués la seva normativa interna pel que fa al codi de vestimenta i imatge dels seus treballadors. CCOO posava com a exemple que els homes havien de portar la barba completament rasurada i les dones eren obligades a portar un llaç com a part de les polítiques d'imatge de l'empresa, sense poder triar si portar corbata com els seus companys. El sindicat ha afirmat en un comunicat que "no s'entén la diferenciació en l'exigència d'aquesta vestimenta" i, com es reafirma la resolució, "no té justificació objectiva" i contradiu "el principi de no discriminació per raó de sexe".

CCOO ha explicat, però, que les argumentacions que Inspecció de Treball utilitza en la resolució són extrapolables a altres empreses, ja que, segons el sindicat, nombroses companyies del sector de l'hostaleria contribueixen a aquestes polítiques d'imatge discriminatòries. La setmana passada Treball també va multar els expositors del Mobile World Congress amb 53.000 euros per pràctiques sexistes en la contractació laboral.

stats