LABORAL
Economia 15/05/2012

Concedeixen la invalidesa absoluta a una treballadora per al·lèrgia als excrements de colom

Es tracta d'una treballadora de Turisme de Barcelona que feia d'informadora a la plaça Catalunya i a la Rambla

Efe
2 min

BarcelonaUn jutjat de Barcelona ha reconegut la condició d'invalidesa absoluta a una treballadora de Turisme de Barcelona que exerceix com a informadora a la plaça Catalunya i a la Rambla perquè no pot dur a terme esforços per l'al·lèrgia que li ha provocat inhalar els excrements dels coloms.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

En la sentència, el jutjat social número 2 de Barcelona dóna la raó a la treballadora, G. T. V., assessorada pels advocats del Col·lectiu Ronda, perquè considera que els problemes respiratoris que pateix a causa de l'al·lèrgia han estat contrets com a conseqüència del seu treball, per la constant exposició als excrements dels coloms i altres aus que inunden la plaça Catalunya i la Rambla.

De fet, el jutge es remet a l'informe d'un inspector de treball que apunta que la zona de la plaça Catalunya i de la Rambla està "permanentment plena de coloms i altres ocells" i, per tant, bruta d'excrements d'aquestes aus, els excrements de les quals eren inhalats per la informadora turística quan acudia al seu lloc de treball.

Abans d'emmalaltir, la denunciant exercia des del 2006, primer a càrrec de Barcelona Activa, després per a una ETT i finalment per a Turisme de Barcelona, com a informadora turística al soterrani de la plaça Catalunya i en quatre cabines exteriors, dues d'elles a la mateixa plaça, una altra a la Rambla, davant dels quioscos de venda d'ocells, i l'última davant del monument a Colom.

Segons la sentència, l'alveolitis al·lèrgica extrínseca que pateix la dona ha estat contreta amb motiu de la seva activitat laboral, motiu pel qual la situa en el marc d'un accident de treball, en contra del que sostenia l'Institut Nacional de la Seguretat Social (INSS), que estimava que la patologia derivava de malaltia comuna i no professional.

A l'hora de concedir-li la condició d'invalidesa absoluta, el jutge subratlla que la patologia de la dona segueix empitjorant malgrat que ja no segueix en contacte amb els excrements de les aus, perquè està de baixa, i que està rebent tractament mèdic.

A més, la sentència subratlla que l'activitat professional de la dona, en la seva funció com a informadora turística, comporta l'acompliment de tasques sedentàries, que no són compatibles amb la seva impossibilitat de dur a terme esforços, ni que siguin mínims.

"És evident que no pot realitzar les tasques de la seva professió habitual ni les de qualsevol altra activitat professional", conclou la sentència.

stats