Economia 27/05/2015

La CEOE surt en defensa de CCOO i UGT: "Si no hi ha sindicats ens convertim en assemblearis"

Critica que els mitjans de comunicació "carreguin" contra els agents socials "reconeguts en la Constitució" per a la negociació col·lectiva. "És un error brutal que pagarem molt car", alerta

Mariona Ferrer I Fornells
2 min
Sí:  Joan Rosell, Daniel de Alfonso. No: Miguel Sebastián, Wolfgang Schäuble.

MadridDefensa aferrissada del president de la CEOE, Joan Rosell, dels sindicats tradicionals, CCOO i UGT. En un esmorzar informatiu a Madrid, Rosell ha alertat que "si no hi ha sindicats ens convertim en assemblearis". En aquest sentit, ha criticat que els mitjans de comunicació "carreguin" contra els sindicats tradicionals, que estan "reconeguts en la Constitució" com a part en la negociació col·lectiva amb CEOE i Cepime, "un fet que ens dóna avantatges respecte a d'altres països com Itàlia, on fins a 20 persones es poden veure intentant posar-se d'acord".

Si CCOO i UGT perden pes tal i com els coneixem avui en dia, "és un error brutal que pagarem molt car", ha advertit Rosell. Perquè això no passi, proposa que una "quantitat ridícula" de les cotitzacions a la Seguretat Social dels treballadors es dediquin a pagar la negociació col·lectiva. Perquè així els negociadors tinguin recursos per dedicar-se a pactar els convenis. El president de la CEOE ha alertat que s'estan trobant que molts representants dels sindicats en la negociació col·lectiva s'estan jubilant i que es troben a joves amb "poca experiència" i que moltes vegades "no saben idiomes" ni identificar "què és un farol o no". "Ens interessa tenir gent molt preparada, que sàpiga sumar i restar", ha assenyalat. "La nostra aposta és per modernitzar els sindicats i això ho hem de pagar. Els sectors econòmics hem de ser conscients que per tenir una contrapart cal que estigui pagada", ha afegida.

Valoració del 24-M

Rosell no ha volgut entrar a fons en el terreny pantanós de l'anàlisi dels resultats electorals. "A nosaltres ens agrada l'estabilitat i que els partits afrontin els problemes", ha puntualitzat. I això ho impulsaran sigui amb governs de "majoria, minoria, tripartits o hectopartits", ha dit.

El president de la CEOE ha volgut restar importància als programes de Manuela Carmena per a Madrid i Ada Colau per a Barcelona. "Una cosa és la campanya i una altra quan arribes a la taula del despatx -ha assenyalat-. Llavors cal gestionar i els diners no són infinits. Al final cal prendre decisions que de vegades que no agraden per arribar a final de mes i al cap de l'any". En aquest sentit, ha demanat a les formacions electes que se n'oblidin del seu programa i observin la realitat.

stats