Economia 02/06/2012

Jordi Galí: "Si haguéssim sabut la camisa de força que seria la moneda única, no l'hauríem fet"

L'economista diu en una entrevista a l'ARA que a Espanya li convindria sortir de l'euro, però només si es fa "sense terrabastalls", i aconseguir-ho és "impossible"

Ariadna Trillas
1 min
JORDIGALÍ: "Complir amb el 3% de dèficit el 2013 seria nefast"

BarcelonaEl director del Centre d'Investigació d'Economia Internacional (CREI) fa anys que es dedica a fer recerca sobre els cicles econòmics. Gairebé estava avorrit quan, el 2007, va esclatar el major daltabaix econòmic des del crac del 29. Confessa que la crisi l'estimula des d'un punt de vista intel·lectual "com un tsunami apassiona un sismòleg".

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

En una entrevista a l'ARA, Jordi Galí (Barcelona, 1961) es mostra crític amb els resultats de l'euro, que serveix a realitats econòmiques diferents. "Si el 1998 haguéssim sabut la camisa de força que seria la moneda única, no l'hauríem fet", arriba a afirmar, convençut. Per a Galí, un dels nostres economistes més citats al món a les publicacions especialitzades, a Espanya li convindria sortir de l'euro si es pogués fer "sense terrabastalls, de forma ordenada", però l'economista ho considera "impossible", i, per tant, una mera "reflexió teòrica".

Per seguir llegint, Ara Premium

stats