Economia 02/02/2018

Josep Oliu nega que el Sabadell patís cap boicot: "Va ser nerviosisme"

El president del banc no veu "cap raó de pes" per tornar la seu a Catalunya

Júlia Manresa
2 min
El president del Banc Sabadell, Josep Oliu.

MadridJosep Oliu i Jaume Guardiola han evitat parlar de Catalunya i del canvi de seu fins que no s'han vist obligats a respondre les preguntes. El president i el conseller delegat del Banc Sabadell han presentat els resultats anuals de l'entitat aquest divendres a Madrid, després d'haver traslladat la seu social a Alacant. Oliu dona el tema per "esgotat" i assegura que no hi va haver "cap boicot" al banc, sinó que "va ser nerviosisme".

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

El president del Banc Sabadell ha insistit a fer servir la paraula "nerviosisme" per fer referència a l'impacte de l'1-O per al banc i ha insistit que va ser ràpidament revertit gràcies al canvi de seu de Sabadell a Alacant. "La recuperació va començar la setmana després del canvi de domicili, que va ser el dia 5 d'octubre", ha asseverat.

L'impacte en dipòsits de l'1-O

"L'impacte del nerviosisme va ser més important a Catalunya que a fora d'Espanya i va haver-hi més moviment de comptes a Catalunya que a fora d'Espanya". Sobre les comptes mirall, però, el president del Sabadell ha assegurat que com que els diners no surten de l'entitat, "no s'hi fixa".

Oliu ha aclarit que d'octubre a desembre va acabar amb 1.200 milions més en dipòsits, una quantitat que podria haver estat superior si no s'hagués produït el nerviosisme, ha insistit. "Hauríem crescut molt més si no hi hagués hagut l'1-O?, No ho sabem, hi va haver una pèrdua però es va recuperar".

Retorn de la seu a Catalunya

"Estem molt còmodes amb la seu a Alacant, també estem còmodes a Barcelona, també a Madrid i ho compaginem amb Sabadell com la nostra seu històrica", ha sentenciat el president del Sabadell, que ha ratificat la decisió presa a principis d'octubre. "Mai pots dir mai, però no veiem cap raó de pes per tornar a canviar de seu", ha insistit.

Oliu ha aclarit que ara viu entre Barcelona, Alacant i Londres i que "no se sent exiliat" per haver hagut de traslladar la seu: "Em sentiria exiliat si haguéssim de marxar d'Espanya".

La fusió amb el Popular

Sobre el fet que l'expresident del Popular, Emilio Saracho, assessorés una fusió amb el Sabadell, Oliu no s'ha mullat: "Del Popular ja no me'n recordo, mai ens va passar pel cap i la direcció financera va fer bona feina estimant quins podien ser els avantatges i els inconvenients".

stats