Economia 10/01/2018

El jutge dona 40 dies a Unipost per trobar un comprador

El jutjat que instrueix el concurs de l'operador postal obrirà la liquidació en dos mesos

Dani Cordero
1 min
El jutge dona 40 dies a Unipost per trobar un comprador

BarcelonaEl jutjat del mercantil número 7 de Barcelona ha donat 40 dies per trobar un possible comprador per a la unitat productiva d'Unipost, l'operador postal privat que va presentar concurs de creditors l'any passat. Després que l'administració concursal en demanés la liquidació al desembre, el jutge ha decidit acotar el calendari. L'oferta de compra hauria d'arribar en 40 dies, i si no es considera suficient, el jutge decretarà l'obertura de la liquidació de la companya.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

L'administració concursal veu remotes les possibilitats que s'aconsegueixi salvar el negoci, controlat per una de les branques familiars dels Raventós, i constata que en els últims mesos l'empresa s'ha anat deteriorant. Sobre la taula hi ha un expedient de regulació d'ocupació que afectaria la totalitat de la plantilla: 2.200 persones. Unipost acumula un passiu de més de 50 milions d'euros.

El jutge defensa l'obertura de la fase de liquidació basant-se en el fet que l'empresa ja ha patit "un cessament parcial de la seva activitat", hi ha impagament a la plantilla i no és viable un conveni de creditors.

El text reconeix que els propietaris de l'empresa defensen que s'aturi la liquidació, ja que això suposaria un llast per a la venda de la unitat productiva. Però el jutge posa sobre la taula que tot i el temps passat des de l'inici del concurs, encara no s'ha manifestat una oferta clara per a l'empresa.

stats