Economia 10/06/2012

Krugman creu que el rescat de la banca espanyola no soluciona la crisi de l'euro

Segons el premi Nobel d'Economia, la solució permet a Europa guanyar temps, però tem que el Vell Continent no aprofiti aquest temps per solucionar la crisi. Xavier Sala i Martín també opina que Europa ha desaprofitat una ocasió

Ara
1 min

BarcelonaPaul Krugman considera que el rescat de la banca espanyola dona oxigen a Europa, però que no soluciona la crisi de l'euro. En una nota al seu blog, el premi Nobel d'Economia afirma que el rescat "podria" frenar temporalment la fuga de capitals que estan experimentant els bancs espanyols, però que no millora la competitivitat de l'economia espanyola ni tampoc esmorteix el "patiment" que generen les polítiques d'austeritat.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

"En el millor dels casos, s'haurà guanyat temps –afirma Krugman– tal com es va aconseguir amb les barres lliures de diners que va obrir el Banc Central Europeu". Però conclou: "Què farà Europa amb aquest temps? Si el comportament del passat serveix d'indicació, la resposta és res".

Per la seva banda, l'economista Xavier Sala i Martín també considera que Europa ha desaprofitat una ocasió. En la seva opinió, el rescat de la banca inflarà el deute públic i impedirà desvincular la crisi fiscal de la crisi financera. "El que s'ha fet és perpetuar la situació de crisi", afirma al seu blog Sala i Martín. "No és una catàstrofe, però tampoc la solució que es necessitava".

stats