Telecomunicacions
Economia 30/04/2022

L'operadora Parlem perd 3,6 M€ en el seu primer any a borsa

La companyia de telecomunicacions ha augmentat la facturació fins als 30 milions d'euros

1 min
El fundador de Parlem, Ernest Pérez-Mas, durant el toc de campana per la sortida a borsa.

BarcelonaL'operadora de telecomunicacions Parlem Telecom ha perdut 3,6 milions durant el 2021, l'exercici en el qual ha debutat com a empresa cotitzada a la borsa, segons ha comunicat aquest dissabte al mercat secundari BME Growth. Aquests resultats suposen un pas enrere en comparació amb els beneficis de 10.400 euros que va registrar l'any anterior. Parlem ha facturat 30 milions en els seus últims comptes, però si s'hi inclouen les compres d'altres empreses que ha tancat en aquest any la xifra augmenta fins als 36,7 milions, el doble que el 2020. El resultat brut d'explotació (ebitda) ha sigut d'1,3 milions, davant dels 660.000 euros de l'any anterior.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

La companyia ha justificat que els factors principals que expliquen el seu creixement han sigut el llançament de la marca Aproop a València i l'adquisició d'altres marques catalanes com Infoself Group, especialitzada en ciberseguretat i serveis de cloud per a pimes. Segons la mateixa Parlem, les dades reforcen la seva aposta per mantenir un camí "pausat i sòlid" al BME Growth, on les seves accions actualment tenen un valor de 6,2 euros i la seva capitalització és de 100 milions d'euros.

Durant el 2021, a banda de créixer a través de la compra d'altres operadores, Parlem també ha seguit obrint botigues físiques a diverses comarques catalanes i ja té una xarxa de 19 establiments. A més, també s'ha adjudicat contractes amb administracions públiques i dona servei a una vintena d'ajuntaments. La companyia compta amb 153.000 línies actives, un augment del 85% respecte a fa un any. "Per tot això, les expectatives de futur de la companyia són bones, en la línia de superar els seus objectius estratègics", ha destacat el seu fundador, Ernest Pérez-Mas, en la memòria dels comptes.

stats