Economia 07/05/2021

Parlem assoleix beneficis per primer cop i sortirà a borsa a l'estiu

L'operadora catalana va augmentar els ingressos un 70% fins als 18,7 milions d'euros en el primer any de pandèmia

2 min
El fundador i conseller delegat de Parlem, Ernest Pérez-Mas.

BarcelonaEl primer any de la pandèmia ha enfonsat moltes pimes catalanes, però per a Parlem s'ha acabat convertint en el moment per fer un salt com a empresa. L'operadora de telecomunicacions va aconseguir que el 2020 fos el primer exercici en sis anys d'història en què va assolir un resultat net positiu. Segons ha pogut saber l'ARA, la companyia fundada per Ernest Pérez-Mas va augmentar els ingressos un 70%, fins als 18,7 milions d'euros, i, malgrat l'impacte del covid-19, va assolir uns beneficis al voltant dels 11.000 euros. Encara que durant les sis primeres setmanes de l'estat d'alarma el govern espanyol va congelar la portabilitat de línies (és a dir, que els usuaris puguin canviar de companyia), un cop es va revocar la mesura el grup català va millorar la captació de clients. Les línies de mòbil van créixer un 50,6%, fins a 54.700, i les de telefonia fixa (fibra o ADSL) es van incrementar en un 47,5%, fins a 24.500.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Aquests resultats són especialment valuosos per a l'empresa, perquè està a punt d'estrenar-se a la borsa a través de BME Growth (l'antic MAB). En l'últim any i mig, Parlem ha participat en el programa del selectiu per a les empreses que volen començar a cotitzar i ja està en la recta final d'intercanvi de documents amb la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV). "La idea és començar a fer les presentacions amb inversors per cotitzar aquest estiu", explica Pérez-Mas. En paral·lel, també prepara el seu aterratge a l'Euronext, la borsa panaeuropea, a partir del 2022. Per complementar el finançament que obtingui als mercats, però, l'empresa també ultima una nova ronda d'almenys 10 milions d'euros amb inversors actuals com Ona Capital —el fons del president de Bon Preu, Joan Font— i d'altres de nous.

Expansió territorial i adquisicions

Amb aquesta injecció de capital, Parlem vol impulsar la seva expansió territorial, tant a través de l'obertura de noves botigues pròpies —ara en té tres— i franquícies com de la compra d'altres empreses de telecomunicacions. La companyia destinarà com a mínim un milió d'euros a obrir una desena d'establiments aquest 2021 i Pérez-Mas assegura que està a punt de firmar el contracte per posar en marxa una vintena de franquícies, en les quals també es podran comprar terminals.

El 2019 Parlem ja va comprar la balear Lemon Telecom per créixer en aquest mercat i ara ultima l'adquisició d'una empresa del País Valencià per replicar aquesta estratègia. Pérez-Mas calcula que queden uns 40 operadors de telecomunicacions independents a Catalunya i estudia integrar-ne algun més aquest any. De cara al 2021, l'empresari afirma que Parlem ha ingressat 6 milions d'euros durant el primer trimestre, el mateix que en tot el 2018. En un horitzó a mitjà termini, el grup aspira a facturar 60 milions d'euros el 2024 i que el seu ebitda (el resultat brut d'explotació) representi el 15% de les vendes.

stats