Telecomunicacions
Economia 22/06/2021

Parlem es dispara un 28% en la seva estrena a la borsa de les pimes

L'operadora de telecomunicacions catalana comença a cotitzar amb una valoració de 45,3 M€

2 min
El fundador de Parlem, Ernest Pérez-Mas, durant el toc de campana per la sortida a borsa.

BarcelonaToc de campana i nou capítol empresarial per a Parlem. L'operadora de telecomunicacions fundada per Ernest Pérez-Mas ja s'ha estrenat aquest dimarts al BME Growth (abans el Mercat Alternatiu Borsari) amb un repunt del 28% en el preu de les seves accions. La companyia ha començat a cotitzar amb una valoració de 45,3 milions d'euros i el valor dels títols s'ha disparat dels 2,83 euros inicials a més de 3,5 en la seva primera hora a la borsa de les pimes, on ha debutat en un acte a la Borsa de Barcelona. A l'esdeveniment també hi ha participat el vicepresident de la Generalitat i conseller de Polítiques Digitals, Jordi Puigneró. Així doncs, el grup ha posat 16 milions d'accions en circulació per a aquesta nova etapa als mercats.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Parlem va posar data a aquesta operació a principis de maig, després de presentar els millors resultats dels seus sis anys d'història i assolir beneficis per primer cop. Pérez-Mas ha recordat en el seu discurs com el projecte va néixer el 2012 en el trajecte de tornada d'un viatge a Madrid on es va sorprendre que no hi hagués cap operador de telecomunicacions català a la fira on havia assistit. "Vaig convèncer la meva dona que ens venguéssim un pis magnífic per fer la inversió", ha explicat. El gener del 2015 la companyia facturava uns 8.000 euros al mes que set anys després s'han convertit en prop de dos milions, ha recordat el seu fundador.

Abans de la sortida a borsa, Parlem va tancar una ampliació de capital de 12,5 milions d'euros en la qual van participar 253 inversors. De fet, Pérez-Mas ha destacat que aquesta operació va rebre una demanda 100 cops superior al finançament total que volia captar l'operadora. L'empresari ha citat el grup de mestissatge català Txarango per donar la benvinguda als inversors a "un llarg viatge" i ha insistit que la companyia anirà "molt més enllà de Catalunya i dels Països Catalans".

El 2019 va comprar la balear Lemon Telecom i en les setmanes vinents Pérez-Mas ha recordat que incorporarà una operadora valenciana al grup. "Tenim capacitat de guanyar i reproduir un model d'operador de proximitat europeu", ha assegurat l'emprenedor. L'estrena a la borsa també té l'objectiu de finançar l'expansió territorial de l'empresa, que vol obrir desenes de noves botigues en els pròxims mesos.

Presència institucional

El vicepresident Puigneró ha assegurat que Parlem és una empresa "responsable que té molt present d'on és i la seva identitat catalana". En aquest sentit, ha destacat la necessitat d'apostar per companyies enfocades a construir un "país digital" i ha afirmat que la sortida a borsa "no és més que un premi al recorregut" de l'empresa en els últims anys. "Això l'ha portat a fer un salt objectiu", ha valorat Puigneró.

Al seu torn, el president de la Borsa de Barcelona, Eduardo Ansaldo, ha afirmat que la sortida a borsa suposarà un pas endavant pel que fa a la "reputació i l'accés als inversors" de l'operadora. Parlem és la tercera empresa que comença a cotitzar al BME Growth aquest 2021, en el seu cas després de participar en el programa del selectiu per preparar les sortides a borsa. Aquesta operació estava en els plans de la companyia des del 2017, però s'havia anat endarrerint.

stats