Economia 08/12/2010

La Caixa crea una societat de capital risc per a emprenedors

Caixa Capital Micro neix amb uns fons de 8 milions

Ignasi Pujol
1 min
Oficines centrals de La Caixa, a Barcelona

BarcelonaLa Caixa ha creat una nova societat de capital risc per invertir en projectes d'emprenedors. El nou vehicle es diu Caixa Capital Micro SCR (societat de capital risc) i neix amb uns fons de 8 milions d'euros.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

El seu objecte social és la presa de participacions temporals al capital d'empreses no financeres i no immobiliàries que no cotitzin al primer mercat de la borsa. El president i conseller delegat del nou instrument d'inversió és Marcelino Armenter, responsable de l'àrea de capital risc de La Caixa.

Es tracta de la tercera societat de capital risc de l'entitat financera presidida per Isidre Fainé. Les altres dues són Caixa Capital Semilla i Caixa Capital Pyme Innovación. Caixa Capital Risc, la gestora d'empreses de capital risc de La Caixa, suma un volum d'inversió de 46 milions d'euros en més de 60 projectes empresarials.

El mes passat, Caixa Capital Risc i un grup d'inversors privats van invertir 920.000 euros en Enefgy, una empresa especialitzada en el desenvolupament i la comercialització de solucions d'eficiència energètica.

stats