Publicitat
Publicitat

Lagarde: "Cal salvar l'euro en menys de tres mesos"

La directora gerent de l'FMI respon a l'inversor George Soros, que opina que Europa té tres mesos per salvar la moneda única

La directora gerent del Fons Monetari Internacional (FMI), Christine Lagarde, ha dit en una entrevista a la cadena CNN que cal salvar l'euro "en menys de tres mesos".

Segons la CNN, l'afirmació de Lagarde és una resposta a la predicció de l'inversor multimilionari George Soros que Europa té tres mesos per salvar la moneda única. "La construcció de l'eurozona ha portat temps", explica Lagarde, "i és una tasca que encara no s'ha acabat".

La directora gerent no ha volgut, en canvi, vaticinar si Grècia sortirà de l'eurozona –serà una qüestió de determinació política, ha afirmat–, però sí que s'ha disculpat per unes recents declaracions seves sobre l'evasió fiscal en aquest país que hi van causar gran malestar.

"Però igualment", ha afegit, "crec que el compliment de les obligacions fiscals és un instrument necessari per reinstaurar la situació de qualsevol país; Grècia, entre altres".

Etiquetes

Més continguts de

PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT