Economia 16/10/2012

L'agència S&P rebaixa la nota dels bancs espanyols després de degradar la del deute

La revisió a la baixa afecta BBVA, CaixaBank, el Sabadell i BFA-Bankia, entre altres, i arriba després que l'agència deixés fa uns dies el deute espanyol a un pas del 'bo porqueria'

Efe
1 min
L'agència de ràting Standard & Poor's valora el concert econòmic basc però censura que Catalunya vulgui un pacte fiscal semblant.

BarcelonaL'agència de qualificació de riscos Standard&Poor's (S&P) ha rebaixat aquest dimarts la qualificació de diversos bancs espanyols després que la setmana passada es revisés també a la baixa la nota del deute sobirà espanyol fins a deixar-lo a un pas del 'bo porqueria'.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

BBVA, Barclays, CaixaBank, Santander, Banesto, Sabadell, el Popular i BFA-Bankia són les entitats afectades per la rebaixa de qualificació.

En un comunicat, l'agència nord-americana indica que la revisió s'ha aplicat a totes les entitats financeres que mantenien una qualificació superior a BBB-, que és la que actualment ostenta el deute sobirà espanyol.

La rebaixa també afecta el Santander Consumer, filial de crèdits al consum de Banco Santander, però no Santander Totta, filial del grup a Portugal.

S&P ha avançat que al novembre donarà per conclosa la qualificació definitiva de la banca espanyola, un cop hagi acabat l'anàlisi de l'impacte que ha tingut la rebaixa del deute sobirà en les expectatives de les carteres industrials del sector bancari.

Així mateix, l'agència ha afegit que les entitats que actualment estan en procés de recapitalització o de reestructuració seran avaluades posteriorment, una vegada S&P recopili la informació necessària sobre els plans i estratègies d'aquestes entitats i l'impacte en els seus perfils financers.

stats