Economia 28/02/2014

L'Estat prorroga ajudes a la compra de vehicles comercials i motos i bicis elèctriques

El pla Pima Aire comptarà amb 5,5 milions d'euros més. Les dues edicions anteriors han permès renovar 20.000 vehicles comercials i 700 motocicletes

Europa Press
1 min
Una  'smart city' de primer nivell

BarcelonaEl govern espanyol ha aprovat aquest divendres 5,5 milions d'euros per prorrogar el pla d'ajudes a la renovació de vehicles comercials i de motocicletes, ciclomotors i bicicletes elèctriques.

La tercera edició del pla Pima Aire arriba després que fins ara s'hagin pogut renovar gràcies als incentius 20.000 vehicles comercials, 9.000 turismes i 700 motocicletes, ha dit la vicepresidenta de l'executiu, Soraya Sáenz de Santamaria. Feia dos mesos que s'havien esgotat els fons.

El govern espanyol ha subratllat que el nou pla reduirà de manera significativa les emissions de contaminants atmosfèrics i de CO2 mitjançant la renovació del parc de vehicles i la seva substitució per models més eficients i de menor impacte ambiental .

En el cas dels vehicles comercials, l'ajuda de 1.000 euros del govern (més 1.000 del fabricant) està condicionada a unes emissions de CO2 baixes del vehicle nou.

Les motocicletes elèctriques i híbrides que s'acullin al pla reben un ajut de 400 euros més 200 euros que aporta el punt de venda si a canvi, com passa amb els turismes, es retiri de circulació una motocicleta antiga. Quan no es doni de baixa un altre vehicle , l'ajuda ascendirà a 350 euros més 150 euros que aportarà el punt de venda.

Pel que fa als ciclomotors elèctrics, l'ajuda ascendirà a 250 euros, més 100 euros del punt de venda i el comprador haurà de donar de baixa definitiva un vehicle. Quan no s'acrediti la baixa d'un altre vehicle, l'ajuda sumarà 230 euros més 70 euros que aportarà el punt de venda. Pel que fa a les bicicletes amb elèctric, l'ajut serà de 200 euros.

stats