Economia 08/07/2016

L’Estat reitera que no renovarà el peatge de l’AP-7 el 2019

A.v.
2 min
L’Estat reitera que no renovarà el peatge de l’AP-7 el 2019

El tram sud de l’AP-7, el que uneix Tarragona amb Alacant, passarà a ser gratuït l’1 de gener del 2020, l’endemà que acabi la concessió que manté Aumar (empresa participada per Abertis). La ministra de Foment en funcions, Ana Pastor, va reiterar ahir que la intenció del govern central és no allargar les concessions ni aplicar cap altra fórmula de pagament. “Acostumo a dir el mateix fa dos anys, fa un any, fa sis mesos, fa un mes i avui: aquestes autopistes seran lliures de peatges”, va dir Pastor. La ministra es referia també a l’AP-1, que uneix Burgos i Eibar i que venç el 2018. El sector considera que el que passi amb l’AP-1 serà el que fixarà el precedent sobre la resta de concessions que s’acaben.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Pastor va negar que pugui apostar per un peatge tou (més barat) en totes dues autopistes. Les paraules de la ministra són significatives perquè es produeixen després del triomf electoral del PP, que deixa més a prop que el partit que lidera Mariano Rajoy torni a formar govern i que, per tant, es pugui aplicar el criteri actual del ministeri.

Cal recordar que, si la concessió del tram sud de l’AP-7 s’acaba el 2019, la del tram nord, que gestiona Abertis i uneix Tarragona i la Jonquera, ho fa el 2021. Aquell mateix any també queda lliure de concessió el tram de l’AP-2 entre Tarragona i Saragossa, que també està en mans d’Abertis. El pes que tenen aquests peatges en els ingressos de la companyia que presideix Salvador Alemany és molt significatiu i en anys recents ha superat el 80% dels beneficis anuals, ja que les concessions aporten més beneficis en els últims anys de contracte.

Noves bonificacions a la C-16

També ahir la Generalitat va anunciar que estendrà les bonificacions amb Via T dels peatges de la C-16 per reduir la congestió que afecta la C-55. Segons va anunciar el conseller de Territori, Josep Rull, l’executiu bonificarà amb un 50% els peatges de la C-16 a tots els vehicles que circulin entre Sant Cugat del Vallès i Terrassa i amb un 100% per als vehicles que circulin en el tram del Bages entre Manresa Nord i el peatge de Sant Vicenç de Castellet, en un horari que es mantindrà: els dies feiners de dilluns a divendres i en les franges horàries de 7.00 a 10.30 hores i de 17.00 a 21.00 hores.

stats