INVERSIONS
Economia 20/02/2014

L’Estat és el país de la UE que més diners va rebre del BEI el 2013

Laia Forés
1 min

Brussel·lesEspanya va rebre l’any passat del Banc Europeu d’Inversions (BEI) préstecs per valor de 10.656 milions d’euros per finançar projectes considerats clau per a l’economia del país. La xifra suposa el 15% dels diners que el BEI va prestar als estats membres el 2013. Espanya és, de fet, el país europeu que més diners va rebre del BEI.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Els projectes finançats, però, no sempre són un èxit. Entre els que van rebre els crèdits més importants destaca el magatzem submarí de gas Castor, que va obtenir un crèdit de 500 milions d’euros i actualment està paralitzat pels moviments sísmics que està provocant la seva activitat. L’any passat el BEI també va finançar projectes públics de recerca i desenvolupament (625 milions) i iniciatives del govern espanyol per millorar les carreteres (465 milions).

Suport a Magdalena Álvarez

En la presentació dels comptes del BEI, el president de l’organisme, Werner Hoyer, va defensar la continuïtat de la vicepresidenta del BEI, l’exministra socialista Magdalena Álvarez, imputada en el cas dels ERO fraudulents a Andalusia. Hoyer va defensar la “presumpció d’innocència” i va assegurar que l’entitat no prendrà, de moment, cap mesura contra Álvarez.

stats