Economia 19/06/2020

Level Europe només operava dues rutes a Barcelona

La seva insolvència no afecta la Level espanyola, que és una empresa diferent

Paula Clemente
2 min
La nova marca d'IAG pel llarg radi 'low cost' del Prat es dirà Level

BarcelonaEl grup aeri IAG va perdre ahir la seva primera aerolínia per culpa de la pandèmia provocada pel covid-19: Level Europe va comunicar que es declarava oficialment insolvent. Ara bé, això no afecta en res la Level més coneguda a Catalunya, que cobreix vols de llarg radi a baix cost. Malgrat compartir marca, son dues empreses totalment diferents.

Què és Level Europe?

És una aerolínia austríaca que va néixer com una subsidiària de Vueling el novembre del 2017. Al principi la van anomenar Anisec Luftfahrt. El juny del 2018, IAG (companyia matriu d'Iberia, British Airways i també Vueling) va anunciar que li canviava el nom a Level Europe, per assimilar-la a l'altra petita aerolínia que té Vueling: Level. Ara bé, són dues empreses diferents.

Quants vols feia a Catalunya?

Level Europe tenia en total dues rutes amb Barcelona: una que connectava Viena amb la capital catalana amb dos vols diaris (excepte dissabte, que només en feia un), i un altre vol diari entre Amsterdam i Barcelona. La companyia aèria tenia una flota de només sis avions.

Com afecta això a Level?

Level Europe és una empresa diferent de Level. El fet que la primera es declari insolvent no altera en cap cas les operacions i rutes que ofereix Level, que com altres aerolínies del grup començarà a reobrir rutes en els pròxims dies.

¿És inesperada la fallida?

Fonts de Vueling expliquen que Level Europe mai ha acabat de funcionar bé del tot. Quan la van crear el que es perseguia era competir en el mercat del baix cost, en què sobretot Lufthansa i Ryanair tenen un pes molt important en aquella zona. Així, no és extrany que l'aturada de sector sense precedents que ha provocat la pandèmia del covid-19 l'hagi fet caure definitivament.

stats