Economia 26/06/2014

L'exministre Manuel Pimentel serà el mediador entre Coca-Cola i els sindicats

L'embotellador únic a Espanya tria l'extitular de Treball per dialogar després que l'Audiència hagi anul·lat els més de 800 acomiadaments

E. F.
1 min
Caravana contra el tancament de Coca-Cola

BarcelonaL'embotellador únic de Coca-Cola a Espanya, Coca-Cola Iberian Partners, ha triat l'exministre de Treball Manuel Pimentel com a mediador per reconduir les converses amb els sindicats després que l'Audiència Nacional anul·lés l'ERO que afectava 1.100 empleats i que es va executar finalment amb 821 acomiadats que ara la sentència obliga a readmetre.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Pimentel, a banda de ser titular de Treball durant el primer govern de José María Aznar, ha destacat els últims anys pel seu paper de mediador en altres conflictes sonats com el que va enfrontar Aena i els controladors aeris el 2011.

L'empresa, que ha recorregut la sentència al Suprem, està decidida a tirar endavant el seu pla de reestructuració després que es fusionessin les set empreses embotelladores a Espanya en una de sola (Coca-Cola Iberian Partners). Tot i que el tribunal de l'Audiència ho va tombar, la companyia defensa la necessitat d'aplicar full de ruta (i fer efectius els acomiadaments) per tal de garantir la sostenibilitat del grup a Espanya i obrir noves oportunitats de creixement.

Coca-Cola Iberian Partners ha tancat quatre plantes de producció a Espanya els últims mesos d'acord amb aquesta reestructuració (a Madrid, Màlaga, Alacant i Astúries), que va comportar que 369 empleats fossin recol·locats en altres centres i que 821 acabessin acomiadats.

L'empresa confia en Pimentel per reobrir el diàleg amb els sindicats i apel·la a "la responsabilitat de totes les parts implicades" per arribar a un acord que "faci compatible la defensa dels interessos de tots els treballadors amb el futur del nou projecte empresarial".

stats