ECONOMIA
Economia 15/10/2012

L'expresident de Caixa Penedès al·lega que el consell li va avalar el pla de pensions

Ricard Pagès ha declarat aquest dilluns en qualitat de denunciat i assistit per un lletrat davant el fiscal anticorrupció, que decidirà si existeixen indicis delictius que sustentin la presentació d'una querella contra ell i altres exdirectius

Efe
2 min

BarcelonaL'expresident de Caixa Penedès Ricard Pagès ha al·legat aquest dilluns davant el fiscal anticorrupció que el pla de pensions milionari que se li va assignar després de la seva jubilació estava previst en un contracte d'alta direcció que va signar el 1985 i que va ser avalat pel consell d'administració de l'entitat.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Segons han informat fonts judicials, Pagès ha declarat aquest dilluns en qualitat de denunciat i assistit per un lletrat, davant el fiscal anticorrupció Emilio Sánchez-Ulled, que investiga les pensions per valor de 20 milions d'euros que Caixa Penedès va assignar a ell i a tres ex alts càrrecs més de la entitat.

Tant Pagès com l'exdirector general de l'entitat Manel Troyano van dimitir dels seus càrrecs el novembre de l'any passat, a petició del consell d'administració, després de tenir-se constància de les pensions milionàries que cobrarien de Caixa Penedès, ara integrada en el Banc Mare Nostrum (BMN) i que va rebre ajudes públiques del Fons de Reestructuració Ordenada Bancària (FROB).

En la seva declaració davant el fiscal, Pagès ha defensat la legalitat dels 11 milions que tenia assignats com a pensió i ha assegurat que aquesta remuneració deriva d'un contracte d'alta direcció que va signar amb l'entitat financera l'any 1985, set anys després d'entrar-hi a treballar.

Segons la seva versió, aquesta remuneració milionària va gaudir de l'aval dels successius consells d'administració del banc, de la comissió executiva –delegada de l'anterior– i de les comissions de remuneració de l'entitat.

Pagès ha mantingut que aquest contracte d'alta direcció de 1985 li donava dret a cobrar el cent per cent del seu sou una vegada es jubilés i que aquest complement vitalici a la seva pensió és habitual en el sector financer, han afegit les mateixes fonts.

L'expresident de Caixa Penedès ha insistit que en la data de la seva jubilació, l'any 2011, reunia totes les condicions per cobrar la pensió milionària establerta en el seu contracte d'alta direcció.

El lletrat Pau Molins, advocat de Pagès, ha assegurat que la versió del seu client pot ser comprovada en la documentació sobre aquell contracte que l'actual direcció de la Caixa de Penedès ha d'haver remès a la fiscalia.

A més de Pagès, que tenia assignada una quantitat de prop d'11 milions d'euros, es repartien els altres 9 milions corresponents als plans de pensions l'exdirector general Manel Troyano, l'exdirector general Joan Caellas i l'exdirector de recursos humans Jaume Jorba.

Els ex alts càrrecs de Caixa Penedès investigats declararan davant el fiscal en els pròxims dies i, posteriorment, el ministeri públic decidirà si existeixen indicis delictius que sustentin la presentació d'una querella contra els exdirectius.

El consell d'administració de Caixa Penedès va demanar la dimissió de Pagès i Troyano després d'expressar la seva "desaprovació al contingut, mètode d'instrumentació, falta de transparència, excepcionalitat i desproporció dels paquets de caràcter remuneratori i de previsió social" dels quatre exdirectius.

stats