Finances
Economia 26/10/2023

El líder forestal català que tindrà la Generalitat dins l'accionariat

L'ICF i el Grup Boix firmen una ampliació de capital de cinc milions d'euros

2 min
La planta de Grup Boix a Puig-reig, a el Berguedà

BarcelonaEl Grup Boix, líder a Catalunya en transformació de la fusta, ha rebut el millor dels avals de la Generalitat: l'Institut Català de Finances (ICF), l'entitat financera pública de Catalunya, ha decidit entrar a l'accionariat d'aquest grup empresarial a través d'una ampliació de capital de cinc milions d'euros. L'objectiu és impulsar la construcció d'una nova fàbrica.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Aquesta nova unitat productiva permetrà una segona transformació de la fusta per produir panells contralaminats (CLT), material que té aptituds estructurals per a la construcció i que respon a la demanda creixent dels elements constructius sostenibles. L'operació, que s'ha portat a terme a través del fons de capital risc ICF Capital Expansió II, donarà a l'entitat una posició minoritària.

Aquest grup empresarial es dedica a la gestió forestal i a la primera transformació de la fusta, principalment per embalatge i per biomassa. Té dues plantes al Berguedà i ocupa de manera directa al voltant de 120 persones.

El seu conseller delegat, Joan Boix, assegura que la nova planta suposarà un nou impuls a la gestió forestal i a la construcció de materials com panells d'origen renovable, altament aïllants i de baixa petjada de carboni. "Comptar amb l’ICF permetrà la consolidació del projecte de CLT a Catalunya i afrontar els reptes de futur amb garantia i seguretat", afegeix.

Entrar, assessorar i sortir

"Grup Boix és un exemple inspirador de projecte de creixement per impulsar des d'ICF Capital, ja que engloba aspectes tan rellevants com la gestió de recursos forestals del territori, la seva valorització mitjançant la indústria i la generació de llocs de treball d’alta qualitat al territori", explica l'ICF en una nota de premsa.

Aquest mateix any l'ICF ja va entrar a l'accionariat de PMP, una empresa especialitzada en construcció industrialitzada, a través d'una altra ampliació de capital de tres milions d'euros. L'objectiu en aquell cas era incrementar les inversions en R+D+I, tecnologia, infraestructura i personal. La primera operació d'aquest fons de capital risc va ser a principis del 2020, amb una ampliació de capital de 4,3 milions d'euros en l'empresa Pastisart, especialitzada en l'elaboració d'una gran varietat de productes de brioixeria.

La política d'aquesta entitat financera pública és entrar en el capital d'empreses que compten amb una situació financera sòlida, una visió clara de futur que requereix fortes inversions i un equip gestor competent. "Entrem en minoria, assessorem i som pacients en la sortida. Estem segurs que Boix i la seva relació amb l’ICF poden ser un exemple per a altres empreses", explica la consellera delegada de l'ICF, Vanessa Servera.

stats