Economia 08/07/2014

Linde, sobre Gowex: "No sabia ni que existia aquesta empresa"

El governador del Banc d'Espanya admet que la independència "pot afectar" el sistema financer espanyol

Joan Rusiñol
1 min

MadridEl governador del Banc d'Espanya, Luis María Linde, ha esquivat qualsevol responsabilitat sobre l'escàndol de Gowex, l'empresa especialitzada en subministrament de wifi que ha falsejat els comptes. En un esmorzar informatiu a Madrid ha afirmat: "De Gowex no sé res. No sabia ni que existia aquesta empresa".

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Linde ha afirmat que la supervisió no està en "l'àmbit" del Banc d'Espanya i que, per això, no valora els errors de les institucions que han permès que passés. Tot i admetre que aquest fet té impacte en la imatge de la marca Espanya, ho ha qualificat de fet "menor", en termes d'exportació, i que són coses que passen en altres països.

Alerta als bancs catalans

Linde també ha admès que una eventual independència tindria impacte sobre el sistema financer espanyol. Ha reconegut que el "pot afectar", sense entrar en més detalls sobre aquestes suposades conseqüències.

En canvi, ha subratllat amb més insistència –com ja ha fet en altres ocasions– que les línies d'ajudes del Banc Central Europeu (BCE) per injectar liquiditat a les entitats que ho necessiten té una "condició fonamental": que aquests bancs estiguin "domiciliats" en estats que formen part de la Unió Europea i de la zona euro.

Sobre la subhasta de CatalunyaCaixa, creu que aquest cop culminarà amb èxit.

stats