Economia 07/10/2011

El Govern mantindrà les subvencions a les aerolínies, tot i les crítiques

El director general de Transport i Mobilitat assegura que "d'aquesta manera es promociona Catalunya arreu del món"

Efe
1 min

LleidaEl director general de Transport i Mobilitat, Ricard Font, ha assegurat avui que "el Govern continuarà subvencionant aerolínies i rutes en els seus aeroports amb l'objectiu de promocionar Catalunya a tot el món". Font ha respost així a l'informe de la Comissió Nacional de Competència (CNC) que avisa que diferents comunitats autònomes han subvencionat companyies aèries i enllaços que mai han estat rendibles, entre ells l'aeroport de Lleida o el de Reus.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Font ha recordat que l'aeroport lleidatà "té unes ajudes públiques plenament legals, ja que la Unió Europea autoritza a realitzar qualsevol tipus de subvenció o actuació de promoció d'un aeroport durant els seus dos primers anys d'activitat". Des de la seva estrena comercial, al febrer de 2010, l'aeroport de Lleida ha rebut més de tres milions d'euros de subvencions de la Generalitat destinats a la promoció de rutes.

Malgrat això, Vueling i Ryanair han suspès en els últims mesos les seves operacions des de Lleida, per la qual cosa avui dia únicament opera en aquestes instal·lacions Air Nostrum, que vola setmanalment a Palma de Mallorca.

stats