Economia 13/07/2017

El preu del lloguer a Barcelona creix un 11% el segon trimestre

En comparació amb el trimestre anterior, però, els preus van baixar un 1,4%, segons Idealista

Albert Cadanet
2 min
El boom del lloguer

BarcelonaEl preu del lloguer a Barcelona ha crescut prop d'un 11% en el segon trimestre en comparació amb el mateix trimestre de l'any passat. De mitjana, el preu del lloguer d'un metre quadrat a la capital catalana se situa en 17,8 euros. Al mateix trimestre de l'any anterior, aquesta xifra se situava en 16,1 euros per metre quadrat, segons les últimes dades proporcionades pel portal immobiliari Idealista.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Ara bé, el preu del lloguer a Barcelona ha disminuït un 1,4% respecte al primer trimestre d'aquest mateix any (tres mesos enrere, el lloguer era de 18,1 euros per metre quadrat). Per a Fernando Encinar, cap d'estudis d'Idealista, aquestes dades són la prova que "no existeix una bombolla als preus del lloguer", i explica que aquesta situació també es dona a Madrid. No obstant, els preus a la ciutat catalana encara són els més alts de qualsevol capital d'Espanya.

Sant Martí, el que més creix

Les dades d'Idealista revelen que Sant Martí és el districte on més ha crescut el preu del lloguer durant l'últim any, concretament, un 21%. La resta de barris on hi ha hagut una pujada més accentuada són les Corts i Horta Guinardó, amb un 14% cada un.

El districte de Ciutat Vella, però, continua sent la zona més cara per llogar un pis de tota la ciutat, segons l'informe. Ara mateix el preu del lloguer se situa en 20,2 euros per metre quadrat, una xifra que l'any passat era de 18,3 euros. En segona posició es troba el barri de l'Eixample (18,8 euros per metre quadrat) i tanca el podi Sant Martí (18,6 euros per metre quadrats).

Tendència a l'alça

Al llarg de l'últim any, el preu del lloguer a la província de Barcelona ha crescut un 16%, i Badalona és la ciutat que ha experimentat un augment més gran (18%). Barcelona és, a més, la província que encapçala aquest augment. A la província de Girona, els preus van augmentar un 7% (però a la ciutat ho van fer un 16%) i a Lleida i Tarragona van créixer un 6%.

stats