ECONOMIA
Economia 21/03/2011

L'ocupació dels sectors serveis punters en tecnologia va créixer el 5,5% el 2010

Els sectors que van crear més ocupació el 2010 van ser els que depenen del sector públic i els d'alt valor afegit

Helena Esteves
1 min

BarcelonaSegons que informa Cambra Oficial de Comerç, Indústria i Navegació de Barcelona en un comunicat, els sectors punters en tecnologia i coneixement, tant industrials com de serveis, van ser els que van registrar les taxes d'ocupació més elevades el 2010. Concretament, el nombre d'afiliats als serveis d'alta tecnologia va augmentar el 5,5%, als serveis de coneixement el 2,6% i a la indústria de tecnologia alta l'1,6%.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

En termes de volum d'ocupació, malgrat tenir un pes reduït sobre l'ocupació total, els serveis de tecnologia alta i punta van crear 4.110 llocs de treball el 2010, segons informa el mateix document.

La majoria dels serveis que van crear un major volum d'ocupació són activitats que tenen una forta dependència directa o indirecta amb el sector públic i els d'alt valor afegit. Segons l'informe, el sector que va crear més ocupació va ser el de serveis d'allotjaments (residències), que va augmentar el nombre d'afiliats en gairebé 14.000 persones, seguit de les activitats administratives d'oficines (5.600 afiliats més), l'administració pública (5.600 afiliats més), les activitats relacionades amb col·locació de personal (3.700), l'educació (3.670), els bars i restaurants, i el comerç al detall.

Per la seva banda, els sectors que es caracteritzen per ser de valor afegit, com les activitats sanitàries, els serveis TIC, les activitats professionals i científiques, i la recerca i el desenvolupament (R+D), van augmentar en 7.369 persones l'any passat.

stats