BANCA
Economia 13/05/2013

L'expresident de CatalunyaCaixa cobrarà 600.000 euros d'indemnització i 3,4 milions de pensió

L'exconseller delegat Jaume Masana rebrà la mateixa indemnització i 637.000 euros de pensió

Ara
1 min

BarcelonaEl ministre d'Economia, Luis de Guindos, ha declarat aquest dilluns a l'arribada a la cimera de responsables de Finances de l'Eurogrup que el relleu en la cúpula directiva de CatalunyaCaixa es farà amb l'aplicació de la llei. "No es tracta d'un tema de congelar la pensió. Hi ha un canvi de l'equip directiu i s'ha d'aplicar la normativa vigent", ha concretat.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

La comissió rectora del Fons de Reestructuració Ordenada Bancària (FROB) va destituir divendres passat Adolf Todó del càrrec de president de CatalunyaCaixa i Jaume Masana del de conseller delegat. La normativa actual, aprovada l'any passat, estipula que la indemnització de l'alta direcció de les entitats públiques no pot superar els 600.000 euros, i el sou, els 300.000. En canvi, la legislació vigent no parla dels plans de pensions acordats, i que inclouen fins i tot aportacions realitzades quan Todó i Masana treballaven a Caixa Manresa, entitat que al final va quedar inclosa en la formació de CatalunyaCaixa, segons van explicar fonts del sector.

D'aquesta forma, Todó percebrà un complement de pensió de 3,4 milions, segons l'informe de gestió dels comptes del 2011, mentre que Masana cobrarà 637.000 euros.

stats