Economia 31/10/2019

La Maquinista inverteix 42 milions en un projecte de remodelació

El 2015 l'Ajuntament de Barcelona va denegar els permisos per ampliar el centre comercial

Ara
2 min
El centre comercial La Maquinista destinarà 42 milions a renovar diversos espais.

BarcelonaEl centre comercial barceloní La Maquinista invertirà 42 milions d'euros en un projecte de remodelació de l'espai. Les obres s'iniciaran aquest mes de novembre, segons ha informat en un comunicat Unibail Rodamco Westfield, la companyia gestora del complex.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

El projecte arriba quatre anys després que l'Ajuntament de Barcelona denegués a Unibail els permisos per dur a terme una ampliació de 36.000 metres quadrats del centre comercial, amb l'argument que hi havia deficiències tècniques en el projecte, aprovat per l'anterior govern municipal amb el suport de CiU i el PP. La renovació anunciada no inclou, però, una ampliació de l'espai comercial.

L'empresa no preveu tancar el centre mentre durin els treballs de renovació, que s'allargaran aproximadament un any. Les obres començaran a l'actual zona de restauració de la primera planta i continuaran a les terrasses.

La remodelació crearà tres zones diferents al centre comercial: la mencionada zona de les terrasses, que agrupa els establiments gastronòmics i que serà habilitada per incloure una àrea per a l'organització d'esdeveniments. També s'ampliarà l'espai dedicat a l'oferta de moda per incloure més marques i es crearà una zona lúdica amb un parc infantil. Amb aquesta millora de les zones de restauració i lleure, Unbail Rodamco Westfield vol potenciar adaptar l'oferta del centre a les noves tendències de consum: "El públic és cada vegada més exigent i demana experiències i serveis més enllà de només comprar", ha assegurat Víctor García, director del centre.

Segons García, ja està tancada la contractació "del 70% dels locals i espais que es generaran amb el projecte". La Maquinista va tancar el 2018 amb uns 17 milions de visitants. Es va inaugurar l'any 2000, però Unibail Rodamco Westfield el gestiona des del 2008.

Altres centres comercials barcelonins, com ara Diagonal Mar i El Triangle, han dut a terme diversos projectes de renovació en els últims anys. Diagonal Mar –propietat de l'alemanya DWS– va invertir 34 milions d'euros en una renovació acabada l'any passat. Unbail Rodamco Westfield també és propietària de les Glòries, que, malgrat que es va renovar el 2017 amb una inversió superior als 140 milions, ha estat marcada per les tensions entre la direcció i els comerços per problemes estructurals a la planta soterrània.

A aquests cal afegir-hi l'obertura, a principis d'aquest any, de Finestrelles, a Esplugues de Llobregat, a molt poca distància del districte barceloní de les Corts.

stats