Economia 20/06/2016

Mario Conde nega que els diners repatriats procedeixin de Banesto

Entrega el passaport a l'Audiència Nacional i diu que quan s'acabi tot marxarà

Xavier Grau
2 min
Mario Conde va sortir divendres de la presó.

BarcelonaL'exbanquer Mario Conde assegura, en una entrada al seu perfil de Facebook, que els diners que va repatriar, i dels quals l'Audiència Nacional investiga la procedència, no vénen ni directament ni indirectament de Banesto.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Conde, que va sortir divendres de la presó de Soto del Real, a Madrid, després de pagar una fiança de 300.000 euros imposada pel jutge Santiago Pedraz, ha anat aquest dilluns a l'Audiència Nacional a entregar el seu passaport, una de les condicions imposades pel magistrat per deixar-lo en llibertat provisional.

En el seu perfil de Facebook, Mario Conde va publicar un escrit en què agraeix les mostres de suport durant aquests dies i diu textualment que "podeu estar segurs que, sense cap dubte, cap dels euros que s'han portat per ser invertits en empreses espanyoles, absolutament cap, procedeix, ni de manera directa ni indirecta, de Banesto".

El jutge Santiago Pedraz investiga Conde per la presumpta repatriació a Espanya de 13 milions d'euros que procedirien de l'espoli de Banesto quan ell era el president del banc.

En el seu escrit, Mario Conde diu que aquesta acusació s'ha repetit amb "intensitat i coincidència", però nega aquests fets, que atribueix a "una actuació coordinada basada en una consigna". "Tant és", diu, i afegeix que podrà provar "amb documents que impediran qualsevol dubte" que cap euro procedeix de Banesto.

Conde, que també ha signat al jutjat, que és una altra de les condicions que li va posar el jutge per sortir de la presó, també explica que quan acabi tot marxarà del país: "Quan tot s'acabi me n'aniré", diu Conde. "Fins aquell moment serè a disposició dels que em manen. I compliré al peu de la lletra les seves ordres i mandats", explica l'exbanquer, que deixa clar que "si em tornen a ingressar a la presó pel que sigui, hi ingressaré".

stats