Economia 17/06/2016

Mario Conde surt en llibertat després de pagar 300.000 euros de fiança

L'exbanquer no podrà sortir d'Espanya sense l'autorització de la justícia

Ara
2 min
Mario Conde, en una imatge d'arxiu durant la presentació d'un dels seus llibres.

BarcelonaL'Audiència Nacional ha acordat aquest divendres deixar en llibertat l'expresident de Banesto Mario Conde, després d'haver pagat 300.000 euros de fiança a través d'una transferència realitzada aquesta mateixa tarda. Amb aquesta quantitat, Conde cobreix íntegrament l'import de la fiança imposada pel jutge Santiago Pedraz per tal d'evitar l'ingrés a presó.

Tot i això, la jutge de guàrdia Carmen Lamela ha imposat mesures cautelars a l'expresident de l'entitat bancària, segons han informat fonts de l'Audiència a 'El País'. Així, Mario Conde tindrà prohibit sortir d'Espanya sense autorització ni coneixement de la justícia i haurà de fer entrega del passaport el proper dilluns al matí. A més, el banquer haurà de comparèixer als jutjats tantes vegades com hi sigui citat.

Justament ahir, l'Audiència Nacional va dir 'no' a l'aval hipotecari presentat per l'expresident de l'entitat bancària per sortir de la presó, en considerar que Conde no cobria els 300.000 euros. Concretament, el magistrat instructor del cas, Santiago Pedraz, va rebutjar les escriptures de quatre finques valorades en 600.000 euros, propietat dels germans Jaime i José Ángel Alonso, membres de la Fundación Francisco Franco. Així, el tribunal obligava a presentar la mateixa quantitat en metàl·lic o per aval bancari.

Mario Conde: de banquer modèlic a lladre mediàtic

El pagament dels 300.000 euros arriba després de la imposició del jutge Santiago Pedraz d'aquest dimarts passat, i que era contrària a la posició que mantenia la Fiscalia Anticorrupció, que es va oposar a la sortida de la presó de l'expresident.

Segons les investigacions, l'antic president de Banesto hauria blanquejat més de 13 milions d'euros entre el 1999 i el 2014, a través d'un entramat societari a l'estranger. La justícia posa ara el focus sobre Conde i una desena de persones pròximes a l'exbanquer, entre les quals hi ha els seus fills –Mario i Alejandra–, i l'advocat de la família, Francisco Javier de la Vega, que va sortir en llibertat després d'efectuar el pagament d'una fiança de 100.000 euros.

Fa uns mesos, la publicació de la llista de morosos a Hisenda revelava que Conde devia 9,9 milions d'euros al fisc, una xifra que el col·locava en el segon lloc de la llista de Montoro.

stats