Economia 01/12/2011

Draghi assegura que l'eurozona va "pel bon camí" en el control del pressupost

Comença el compte enrere per salvar l'euro davant la cimera decisiva del 9 de desembre. El Parlament Europeu aprova aquest dijous un informe que demana un Tresor únic europeu, un fons monetari i un ministre de Finances per a la UE

Efe
1 min
Draghi amb Monti, aquest dimecres a Brussel·les / EFE

Brussel·lesEl president del Banc Central Europeu (BCE), Mario Draghi, ha afirmat el matí d'aquest dijous que l'eurozona "va pel bon camí" amb el nou control extern sobre els pressupostos nacionals que els 17 països de l'euro preveuen assumir.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Draghi ha assegurat que una política pressupostària "conjunta i creïble" tindrà efecte en els mercats, en el seu primer debat al Parlament Europeu des que va assumir el càrrec, en substitució de Jean-Claude Trichet.

El president del BCE ha fet una crida als líders europeus perquè acceptin "un nou joc d'institucions i regles" que estigui a l'altura de la nova unió monetària i econòmica per als països de l'eurozona.

El Parlament Europeu aprovarà aquest dijous un informe que reclama la creació d'un Tresor únic europeu, a més d'un fons monetari i un ministre de Finances per a la Unió Europea (UE) que serveixi per salvar l'euro, davant la cimera decisiva del 9 de desembre.

Aquesta trobada serà la culminació d'una setmana i mitja de negociacions per definir una resposta definitiva a la crisi del deute sobirà.

stats