POLÍTICA
Economia 15/09/2012

Protesta multitudinària a Madrid contra les retallades de Rajoy

Els manifestants demanen un referèndum sobre les mesures econòmiques. Entre 50.000 i 65.000 persones, segons el moment i amb dades de la delegació del govern espanyol, han participat en la concentració

Efe
2 min
Centenars de milers de persones es manifesten a Madrid

MadridEls participants en l'anomenada "marxa sobre Madrid" en protesta per les retallades del govern de Mariano Rajoy han omplert aquest dissabte la madrilenya plaça Colón, on han confluït les sis marees que, una hora abans, havien sortit des de diversos punts de la capital espanyola. La concentració, amb molta presència de famílies amb nens, s'ha desenvolupat en un ambient festiu i sense incidents, encara que una de les marxes ha col·lapsat en algun moment el trànsit als carrers transversals a Goya, que no havien estat tallats.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Entre 50.000 i 65.000 persones, segons el moment, han participat en la protesta, segons les dades facilitades per la delegació del govern espanyol a Madrid, a partir de càlculs de la policia.

Els participants exigien una consulta sobre les retallades. Han arribat a Madrid en centenars d'autobusos procedents de tot Espanya, segons les dades que han facilitat els sindicats convocants. Cap a un quart de dotze, les diverses marxes o columnes han arribant a la plaça Colón. Una de les destacades era la iniciada al Palacio de los Deportes, amb treballadors procedents d'Aragó, Catalunya i el País Valencià.

Un quart d'hora més tard, arribava la marxa nord, que agrupava funcionaris i treballadors de Galícia, Castella i Lleó, Astúries, Cantàbria, el País Basc, Navarra, Aragó i la Rioja, i a la qual s'han anat incorporant funcionaris de serveis generals, bombers i policies vestits amb samarretes negres. Aquesta marxa havia partit de Nuevos Ministerios i de la plaça Gregorio Marañón, al nord del passeig de la Castellana, i s'ha desenvolupat en un ambient també festiu, acompanyat del so de tambors, xiulets, petards i traques que han llançat miners de les conques asturiana i lleonesa.

La capçalera de la marea taronja, que representava la protesta per les retallades socials i de dependència i que ha sortit a dos quarts d'onze del ministeri de Sanitat –al sud del passeig de la Castellana–, també ha confluït a la plaça Colón, amb una pancarta amb el lema 'Retallades no. No callis'. Els participants en les altres tres 'marees –la verda d'educació, la vermella de CCOO i la que agrupava les associacions de dones– han arribat també al centre de la convocatòria abans de les 12 del migdia.

stats