PRESSUPOSTOS
Economia 17/02/2012

Mataró no podrà fer les obres previstes al voltant del futur Corte Inglés

L'alcalde de Mataró, Joan Mora (CiU), afirma que la ciutat "viurà el pitjor any de la seva història" a nivell pressupostari

Acn
1 min

MataróL'Ajuntament de Mataró no disposa de recursos per fer inversions aquest 2012 i un dels projectes que més se'n ressentirà són les obres previstes per endreçar els entorns del futur Corte Inglés, que obrirà l'any 2014. Davant l'obertura del gran magatzem, l'objectiu de l'Ajuntament era destinar un milió d'euros –una de les inversions més grans que s'havien de fer– a millorar l'estat dels carrers dels voltants i alhora potenciar el petit comerç de la zona i evitar possibles embussos de trànsit. No obstant això, a causa de la nul·la capacitat d'endeutament de l'Ajuntament, el consistori ha hagut de retallar un 80% les inversions previstes a principis d'any. Mataró ha passat de comptar amb un pressupost de 15,3 milions d'euros per a inversions a un pressupost de 2,8 milions.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

L'àrea de Serveis Territorials i Via Pública, on es preveia la inversió d'un milió per als entorns del futur Corte Inglés, passa de 7,7 a 2,4 milions. Pel que fa a l'àrea de Participació i Serveis a les Persones, passa de comptar amb un pressupost de 316.950 euros a 225.750 euros per a inversions. D'altra banda, l'àrea d'Administració i Atenció Ciutadana ha vist rebaixat el seu pressupost de manera molt notable.

Mataró viurà, a nivell pressupostari, "el pitjor any de la seva història", segons va afirmar l'alcalde, Joan Mora (CiU), l'endemà d'aprovar el pressupost del 2012. D'altra banda, ha afegit que, tot i que les xifres estan aprovades, aquestes podrien patir modificacions en breu.

stats