Economia 20/08/2019

El fracàs de la mediació confirma la vaga dels treballadors d'Iberia aquest cap de setmana al Prat

L'última convocatòria del personal de terra de l'aerolínia va provocar la cancel·lació de 140 vols

Ara
1 min
El sindical Sepla assegura que Iberia incompleix el conveni creant una empresa en què segregarà l'activitat de curt i mitjà radi.

BarcelonaL'última oportunitat perquè Iberia i el personal de l'aerolínia que treballa al Prat arribessin a una entesa s'ha tancat sense acord. Així, el personal de terra de la companyia farà vaga aquest cap de setmana, 24 i 25 d'agost, i el divendres i dissabte de la setmana vinent, 30 i 31 d'agost.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Els treballadors, que s'encarreguen de la gestió dels equipatges i transport dels passatgers per la pista de fins a 27 companyies al Prat, protesten per la falta d'estabilitat de la plantilla, l'excés de càrrega de feina, les hores extraordinàries i la reorganització de torns per conciliar la vida familiar i laboral.

A l'entrar a la reunió, José Ramírez, representant de la UGT i president del comitè de vaga, reclamava una "actitud responsable" per part de tothom i assegurava que confiava "arribar a un acord" abans de dissabte. Tot i això, en un comunicat emès pel comitè després de la reunió, el sindicat assegura que la companyia no els ha fet cap proposta que els permeti desconvocar les aturades.

L'última vegada que el col·lectiu va mobilitzar-se a l'aeroport de Barcelona, l'últim cap de setmana de juliol, van haver de cancel·lar-se al Prat uns 140 vols. En concret, 112 els operava Vueling, que va anul·lar els trajectes preventivament un parell de dies abans de la vaga. British Airways i Turkish Airlines, en canvi, van cancel·lar els seus el mateix cap de setmana.

stats