Mèdia

Mediapro dobla l'aposta als Estats Units amb una nova 'joint venture'

La productora catalana s'associa amb l'empresa nord-americana Great Point Studios

ARA
2 min
Instal·lacions de Mediapro a Miami

BarcelonaAmb l'obertura pendent d'un nou centre de producció ben a prop de Nova York, que es preveu per al 2024, el grup Mediapro ha decidit elevar la seva aposta pel mercat nord-americà amb la creació d'una nova societat, anomenada Phygital FX.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

El gegant audiovisual català i l'empresa Great Point Studios han acordat llançar als Estats Units aquesta joint venture inicialment centrada en oferir serveis de producció complets de televisió i cine. L'objectiu és donar resposta a la creixent demanda de la indústria de la reproducció en línia.

Així, aquesta aliança d'empreses oferirà lloguer de platós i equipaments d'il·luminació i elèctrics, entre d'altres, fins a serveis de producció virtual, postproducció i grafisme. Neix inicialment per al mercat estatunidenc, però té l'objectiu d'expandir-se globalment, i busca fer-se lloc en un mercat en expansió, en el qual cada vegada hi ha més creadors de contingut.

"Phygital FX s'ha creat en un moment crucial de la indústria de l'entreteniment i és una empresa que està llesta per oferir tots els serveis necessaris", ha destacat el fundador de Great Point Studios, Robert Halmi. Aquesta companyia nord-americana està especialitzada en infraestructures per a cine i televisió.

El cert és que cada vegada hi ha més plataformes de reproducció en línia i, per tant, una competència creixent que dispara la necessitat de crear més i millors continguts. En aquest mercat en expansió, aquesta aliança societària busca satisfer aquest augment de la demanda amb una proposta de serveis que cobreixen tota la cadena de valor de la producció, permetent també que les productores puguin accedir als millors equipaments i serveis de la indústria.

La consellera delegada de Mediapro a l'Amèrica de Nord, Irantzu Diez-Gamboa, ha explicat que la nova empresa proporcionarà "serveis únics i d'avantguarda a la indústria del cinema i de la televisió" als Estats Units i als nous mercats que explorin. Mario Sousa, provinent del grup Mediapro, ha estat nomenat director general de la nova companyia.

Great Point Studios és la promotora del complex audiovisual en el qual Mediapro obrirà el nou centre de producció anunciat al juliol, motivat també per la gran demanda d'instal·lacions tècniques per rodar. Serà el sisè de la companyia catalana als Estats Units: en té tres a Miami i dos a Nova York.

stats