BORSA
Economia 20/12/2012

L'Íbex-35 tanca totalment pla i repeteix els resultats de dimecres

Els inversors han mantingut també la pressió sobre el mercat del deute, que s'ha relaxat dos punts bàsics, fins als 381

Lluís Goñalons
2 min
Interior de l'Íbex-35 / EFE

BarcelonaL'Íbex-35 ha tancat pla, amb la balança equilibrada, no s'ha decantat ni per les compres ni per les vendes. Així doncs, ha repetit aquest dijous els mateixos resultats que la jornada d'ahir: 8.264,20 punts.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

En aquest sentit, els valors que més han pujat a l'Íbex-35 han estat Gamesa, un 5,12%; Banco Popular, un 2,77%, i Enagas, un 2,06%.

D'altra banda, els valors que més han perdut han estat Mediaset, un 4,53%; IAG, un 2,38%, i Mapfre, un 1,21%.

La prima de risc –el diferencial entre el bo espanyol i l'alemany a 10 anys i termòmetre de la confiança dels mercats en l'economia de l'Estat– ha quedat fixat en els 381 punts, dos menys que els registrats ahir. El rendiment del bo espanyol a deu anys ha caigut fins al 5,23%, mentre que el 'bund' alemany s'ha pagat a un interès de l'1,42%.

L'índex Euro Stoxx ha pujat un 0,14%; París, un 0,06%, Milà, un 0,41%, i Frankfurt, un 0,05%. Pel que fa a Londres, ha caigut un 0,05%.

El 'precipici fiscal' americà: el compte enrere

L'indicador de referència als EUA, el Wall Street, s'ha mantingut indecís durant bona part de la sessió després de les objeccions davant un acord pel 'precipici fiscal' per part del president Barack Obama. D'aquesta manera, s'ha reobert l'alarmisme per combatre el 'fiscal cliff' (o 'precipici fiscal'), que s'acosta a la data límit del 31 de desembre. Si els dos màxims partits nord-americans no es posen d'acord, caducarà la llei temporal impulsada pel govern de George Bush fill. L'expiració d'aquesta llei provocaria unes retallades automàtiques de la despesa pública i de les inversions de prop de 700.000 milions de dòlars, i un increment dels impostos que poden abocar els Estats Units a una altra recessió. I de retruc, arrossegaria la resta d'economies. Per això, qualsevol acostament de posicions entre demòcrates i republicans es tradueix als mercats en bons resultats.

stats