Economia 22/07/2019

Microsoft inverteix 891 M€ en intel·ligència artificial

El gegant nord-americà busca impulsar el seu negoci de computació al núvol

Ara
2 min
Microsoft va augmentar el 2018 un 30% la facturació dels serveis, en què s’inclou el núvol.

BarcelonaLa multinacional tecnològica Microsoft va anunciar ahir que invertirà 1.000 milions de dòlars (891 milions d’euros) a OpenAI, una organització no lucrativa dedicada a la intel·ligència artificial. Amb aquesta inversió, el gegant nord-americà busca impulsar el seu negoci de computació al núvol, segons va explicar en un comunicat.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

L’acord de cooperació inclou el desenvolupament conjunt de tecnologies de supercomputació basades en intel·ligència artificial per mitjà d’Azure, l’actual plataforma de computació al núvol de Microsoft.

D’aquesta manera, OpenAI traslladarà tots els seus serveis actuals a Azure i utilitzarà la plataforma per crear noves tecnologies. Un cop en marxa, aquestes tecnologies seran comercialitzades de manera preferent per Microsoft.

El negoci de computació al núvol és el segment de Microsoft que més creix econòmicament, segons afirma l’empresa. Un cop tancat el seu any fiscal al juny, Microsoft va registrar un augment del 30% en la facturació de serveis, la categoria que inclou les tecnologies al núvol.

OpenAI és una organització de recerca fundada el 2015 i que se centra en la investigació sobre la intel·ligència artificial. Des de l’associació es treballa en la línia de recerca de la intel·ligència artificial “amigable”, amb la hipòtesi que, un cop desenvolupada, pugui tenir un efecte positiu en la societat. OpenAI és una associació no lucrativa creada pel magnat Elon Musk, actual conseller delegat de Tesla i de PayPal, entre més inversors.

Corrupció a Hongria

D’altra banda, Microsoft també va anunciar que havia arribat a un acord amb el departament de Justícia i la Comissió de la Borsa i Valors dels Estats Units en el cas de suborns a agències governamentals hongareses.

L’empresa tecnològica haurà de pagar una multa de 22 milions d’euros, després que es destapés que la seva filial a Hongria va subornar les autoritats del país europeu per inflar els marges de Microsoft en la venda de llicències de software a unes quantes agències governamentals.

stats